Bitlis ve Bingöl’e ‘Altın Bal’ ödülü

Güncelleme Tarihi:

Bitlis ve Bingöl’e ‘Altın Bal’ ödülü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2023 11:43

İngiltere’nin başkenti Londra’da 19-20 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Bal Yarışması’nda ‘Altın Bal’ ödülüne layık görülen bal üreticilerine ödülleri verildi.

Haberin Devamı

ARALARINDA Bitlis ve Bingöl’ün de yer aldığı yarışmaya katılan 600 bal çeşidini geride bırakan markalar ‘Altın Bal’ ödülü aldı. Yarışmada jüri, balın görünümü, berraklığı, aroması, tat profili, genel kalitesi ve tekstürü gibi değerleri dikkate aldı. En iyi bal ürünleri, çeşitli kategorilerde ödüllendirildi. Batı Londra’da Novotel konferans salonunda düzenlenen etkinlikte ödüller yarışmayı düzenleyen kurum başkanı George Kouvelis tarafından verildi. Törene 25’i aşkın ülkeden katılım oldu. Uluslararası Bal Yarışması’nda ‘Altın Bal’ ödülü kazanan Bitlis Eğitim Vakfı’nın (BETAV) ödülünü Londra Temsilcisi Birgül Doğan Kılıç aldı. Geceye eşi Bektaş Kılıç ile katılan Kılıç, “Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı adına bu ödülü almak benim için büyük bir onur” dedi.

Haberin Devamı

Bitlis ve Bingöl’e ‘Altın Bal’ ödülü

Bitlis Eğitim Vakfı’nın (BETAV) Londra Temsilcisi Birgül Doğan Kılıç

SERTİFİKALI BALLAR
BETAV Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İstanbul Şubesi Başkanı Hasan Dalkıran da Hürriyet’e gönderdiği mesajında şu ifadelere yer verdi: “BETAV Balcılık ve Arıcılık A.Ş. katıldığı Londra Uluslararası Bal Yarışması’nda ‘Poliflora’ bal markaları arasında birinci seçildi ve ‘Altın Bal’ ödülü kazandı. Bitlis Bölgesindeki üreticilerden topladığı balları test yaptırarak sertifikalı olarak satışa sunan BETAV, Bitlisli yüksek öğrenim öğrencilerine 35 yıldır burs veriyor. 4 bin 500 öğrenci mezun eden ve 600 öğrenciyi halen okutan BETAV, Bitlis’te bal paketleme fabrikası açtı. Bu konuyla ilgili teneke kutu fabrikasını da eylül ayında hizmete alıyor. İstanbul ve Bitlis’te öğrenci yurtları olan BETAV, yöneticilerinin açtığı başta Eren Üniversitesi olmak üzere 10’dan fazla orta öğrenim okullarıyla gurur duyuyor.”
Yine Bitlis’ten, Uluslararası Bal Yarışması’nda ‘Altın Bal’ ödülü kazanan ‘Tulliana’ marka bal üreticisi Serdar Ersan, “Bu ödülü tüm Bitlisli arıcılarımıza ve halkımıza armağan ediyoruz” dedi. Gecede, Bingöl’ün kazandığı 2 ödülden birini Londra’dan ZAZA FC Başkanı Ömer Baraç Bingöl Arıcılar Birliği adına alırken, Ahmet Kaya da ‘Bin Sirin Bal’ adına ödül aldı.

Bitlis ve Bingöl’e ‘Altın Bal’ ödülü
Bitlis ve Bingöl’e ‘Altın Bal’ ödülü


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!