‘Birlikte olursak gelecek korkumuz olmaz’

Güncelleme Tarihi:

‘Birlikte olursak gelecek korkumuz olmaz’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2024 12:24

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, aldıkları önlemler ve attıkları kararlı adımlar sayesinde zorlu bir yılı yara almadan geride bıraktıklarını belirterek, “Birlikte olursak gelecek korkumuz da olmaz” dedi.

Haberin Devamı

ŞANSÖYLE Scholz, yeni yıl mesajında, Kovid-19 krizini atlatmadan Rusya’nın Ukrayna’da açtığı ve sürdürdüğü savaş nedeniyle daha zor döneme girildiğini, Putin’in doğalgaz ve petrol ithalini durdurması üzerine enerji krizi tedirginliği yaşadıklarını söyleyerek, “Ancak hep birlikte hareket ederek bunun üstesinden geldik. SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin aldığı kararlar sayesinde enflasyon düşmeye, ekonomik alanda yeniden canlılık yaşanmaya başladı. Krizlere rağmen karamsarlıkları atlattık” diye konuştu. Enerji depolarının dolu olduğunu hatırlatarak, “Almanya bu kışı da sıkıntıya düşmeden atlatacaktır. Almanya tüm meydan okumaların üstesinden gelecektir” diyen Scholz, “Biz, hepimiz el ele vererek her türlü zorlukları yeneceğiz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

‘Birlikte olursak gelecek korkumuz olmaz’

‘DEĞİŞİKLİKLERE AYAK UYDURMALIYIZ’
Ukrayna’daki savaş, Hamas’ın İsrail’de giriştiği terör saldırıları nedeniyle Orta Doğu’da yaşanan gerginliklere dikkat çekerek, “Dünya daha huzursuz ve daha şiddetli oldu. Dünya çok hızlı bir biçimde değişmeye başladı. Bu yüzden biz de kendimizi hızlı bir şekilde değiştirmeliyiz, değişikliklere ayak uydurmalıyız” dedi. Başbakan Scholz, Avrupalıların güçlü bir Avrupa Birliği’ne (AB) ihtiyacı olduğunun altını çizerken, Orta Doğu’daki gelişmelerin ve 2024’ün sonbaharında ABD’de yapılacak seçimlerin Avrupa’yı da etkileyeceğine dikkat çekti. Scholz bu söylemiyle Donald Trump’ın yeniden seçilmesi halinde ABD’nin Avrupa’ya desteği azaltacağı yönündeki tehditlerini ima etti. Scholz ayrıca yaşanan tüm ekonomik sıkıntılara rağmen, hükümetin vatandaşın vergi yükünü 15 milyar Euro azalttığını, çocuk parasını ve kira yardımını yükselttiğini hatırlatırken, “Hep birlikte demokrasimizi koruyalım, demokrasimizi daha da güçlendirelim” diyerek isim vermeden sağ popülist Almanya için Alternatif’e (AfD) karşı daha kararlı bir mücadele verilmesi çağrısında da bulundu.

BAKMADAN GEÇME!