Bir siyasinin daha doktora teziyle başı dertte

Güncelleme Tarihi:

Bir siyasinin daha doktora teziyle başı dertte
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 10:55

Almanya’da intihal avcıları, doktor titri bulunan siyasilerin peşini bırakmıyor. Geçtiğimiz dönemlerde intihal nedeniyle birçok siyasetçi bakanlık görevini bırakmak zorunda kalmış bazıları da siyaset sahnesinden ayrılmıştı. Şimdi de Berlin Ulaştırma Senatörüne ağır suçlama yapıldı. CDU’lu Senatör Manja Schreiner’in doktora tezinin her iki sayfasından birinin intihal olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

DOKTORA tezindeki intihal araştırmasını gönüllü uzmanlar yaptı. ‘VroniPlag Wiki’ portalında yapılan incelemeler tanıtılırken, 169 sayfalık tezin 118 sayfasında intihal tespit edildiği açıklandı. İddiaların doğru olması durumunda diploma tezinin yaklaşık yüzde 69.8’unun alıntı olduğu anlamına geliyor. Senatörün intihal yaptığıyla ilgili ilk olarak Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) haber yapmıştı. Schreiner, doktorasını 2007 yılında Rostock Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ‘Devralma Hukukunda Çalışanların Dikkate Alınması’ konusunda tamamlamıştı. Gönüllü araştırmacılar elde ettikleri verilere dayanarak, doktora tezinin ana bölümündeki metnin yaklaşık yüzde 19’unun intihal olduğunun söylenebileceğini belirtti. İntihal, kaynak gösterilmeden başka metinlerden alıntı yapmak olarak tanımlanıyor.

Haberin Devamı

BERLİN SENATOSU’NUN BİR ÜYESİ
Avukat olan Schreiner nisan ayının sonundan bu yana CDU-SPD koalisyonunda Berlin Senatosu’nun bir üyesi. Ağustos ayının başında doktora tezini inceletmek istediğini açıklamıştı. Üniversite ise, incelemenin muhtemelen 2024 baharına kadar süreceğini duyurdu. Schreiner’in sözcüsü Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada, Rostock Üniversitesi’nin sonucunu beklediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!