Bir camiye daha ırkçı tehdit! ‘Tüm Türkleri...’

Güncelleme Tarihi:

Bir camiye daha ırkçı tehdit ‘Tüm Türkleri...’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2022 15:08

Almanya’da camilere yapılan saldırılara bir yenisi daha eklendi. İki gün önce Barnstorf’daki Mevlana Camisi’ne ‘NSU 2.0’ imzalı tehdit mektubu gönderen ırkçıların bu kez hedefi Neus’daki Yunus Emre Camisi oldu. Mektupta, “Camiyi yıkıp tüm Türkleri öldüreceğiz” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

10 gün önce camları kırılan Almanya’nın Neus kentindeki Türk Federasyonu’na bağlı Yunus Emre Camisi’ne ölüm tehdidi içeren mektup gönderildi. Mektupla ilgili Hürriyet’e konuşan Yunus Emre Camisi Cemiyet Başkanı Tansel Çiftçi, şunları söyledi: “10 gün önce kimliği belirsiz kişiler camimizin camını kırmışlardı. Bu sabah da tehdit içerikli mektup aldık. Biz Alman devletini kendi ülkemiz gibi görüyor ve seviyoruz, bu tehditler bizi yıldıramaz. Bu ülkenin kalkınması için hem biz hem dedelerimiz emek vermiştir. Bunu yapanların bir an önce yakalanıp gerekli işlemlerinin yapılmasını bekliyoruz.”

YİNE AYNI İMZA
Üzerinde gamalı haç ve ırkçı terör örgütü ‘NSU 2.0’ imzası olan mektupta “Camiyi yıkıp tüm Türkleri öldüreceğiz” ifadeleri kullanıldı. Benzer bir tehdit mektubu iki gün önce de Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Barnstorf’da bulunan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’na bağlı Mevlana Camisi’ne gönderilmişti. Türklerin ölümle tehdit edildiği bu mektupta da gamalı haç sembolü çizilerek, ırkçı terör örgütü ‘NSU 2.0’ imzası kullanılmıştı. Geçen yıl Almanya’da, Müslümanlara ve camilere yönelik 662 saldırı düzenlenmişti. Ağırlıklı olarak Nazi yanlıları ve terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırılarda 17 kişi yaralanmış, yüz binlerce Euro’luk maddi hasar meydana gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!