BioNTech’in borsa değeri 100 milyar doları aştı

Güncelleme Tarihi:

BioNTech’in borsa değeri 100 milyar doları aştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2021 10:36

Almanya’da koronavirüse karşı geliştirdiği aşı ile dünyanın en büyük ilaç şirketleri arasına giren Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci tarafından kurulan BioNTech’in New York Borsası’nda işlem gören hisselerinin son gelişmelerle büyük değer kazandığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

FİNANS çevrelerinden gelen haberlere göre, Mainz merkezli BioNTech tarafından geliştirilen yeni nesil korona aşısına ABD İlaç Kurumu FDA’in onay açıklamasının ardından şirket hisseleri zaman zaman yüzde 25’e varan değer kazanarak 100 milyar dolar sınırını aştı.

KANSERLE MÜCADELEDE DE SÖZ SAHİBİ OLACAK
Nasdaq’da işlem gören şirket hisselerinin borsaya giriş yaptığı 2019 yılının ekim ayında 15 dolar olduğuna dikkati çeken piyasa uzmanları, güncel olarak ise 340 euro civarında işlem gören hisselerin, mRNA bazlı yeni aşının piyasaya verilmesinden sonra daha da artabileceği öngörüsünde bulunuyor. Gelecek hafta şirket bilançosunu açıklanacağı belirtilen BioNTech’in, mRNA bazlı ilaç teknolojisine ileriki zamanlarda da ağırlık vereceği, sadece aşı gelişmelerinde değil, aynı zamanda kanser türlerine karşı mücadele de dünya çapında önemli söz sahibi olacağı vurgulanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!