Berlin’de sancılı devlet ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de sancılı devlet ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2023 15:05

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, Berlin’de Cumhurbaşkanı Steinmeier tarafından kabul edilirken, Başbakan Olaf Scholz ve Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile de görüştü.

Haberin Devamı

KATAR Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, başkent Berlin’de Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından kabul edilirken, Başbakan Olaf Scholz ve Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile de ayrı ayrı görüştü. Cumhurbaşkanılığı köşkü Bellevue Sarayı’nda Şeyh Al Thani’yle kahvaltıda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Steinmeier, ağırlıklı olarak Hamas’ın İsrail’de giriştiği saldırılar ve bölgedeki tehlikeli gelişmeler üzerinde durdu. Bölgede krizin artmasının engellenmesi için çaba gösterilmesini istedi. Daha sonra Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile görüşen Katar Emiri Şeyh Al Thani, öğle yemeğinde Almanya Başbakanı Olaf Scholz’la bir araya geldi.

Berlin’de sancılı devlet ziyareti
DOĞALGAZ SÖZLEŞMESİNİN İPTALİ
Bu görüşmede ağırlıklı olarak iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin yanı sıra ağırlıklı olarak bölgedeki ve uluslararası düzeydeki güvenlik ve ekonomik sorunlar üzerinde duruldu. Özellikle de Hamas’ın İsrail’de giriştiği saldırılar nedeniyle yaşanan krizin bölgede savaşa dönüşmesinin engellenmesi için hep birlikte çaba gösterilmesi de konuşuldu. Aynı zamanda Katar’ın 2026 yılı itibariyle Almanya’ya 15 yıl boyunca yılda 2 milyon tona yakın LNG gazı vermesini içeren sözleşme de hatırlatıldı. Scholz-Al Thani görüşmesinde LNG gaz sözleşmesi yeniden gündeme gelirken, Almanya’da hükümet ortağı Hür Demokrat Parti (FDP) Katar ile yapılan Doğalgaz Sözleşmesi’nin iptal edilmesini gündeme getirdi.

Haberin Devamı

KATAR HAMAS’I DESTEKLİYOR
FDP Federal Meclis Grubu Enerji Politikası Sözcüsü Michael Kruse, “Katar yıllardır Hamas’ı madden ve manen desteklerken, Almanya’nın bu ülkeden milyarlarca metreküp gaz satın alması doğru olamaz. Ben bu sözleşmenin derhal dondurulmasını istiyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Steinmeier ile Başbakan Scholz ve Bakan Baerbock’un Katar Emiri Seyh Al Thani’yle görüşmeleri Alman medyası tarafından eleştirildi.

BAKMADAN GEÇME!