Berlin’de Müslüman karşıtı ırkçı vaka sayısı azaldı

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de Müslüman karşıtı ırkçı vaka sayısı azaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2023 11:15

Müslüman Düşmanlığı Araştırma Grubu, geçen hafta Almanya genelinde Müslümanlara karşı ön yargı, hakaret ve fiziki şiddete varan saldırıların arttığı yönünde rapor verirken, Berlin’de ise Müslüman karşıtı ırkçılık vaka sayısı azalıyor. Müslüman Karşıtı Irkçılık Araştırma ve Belgeleme Projesi (Redar) ile Berlin Register’in ortaklaşa raporuna göre, geçen yıl bu bağlamda 125 olay kayıtlara geçti. 2021’de 174, bir önceki yıl ise 290 Müslüman karşıtı ırkçılık olayı tespit edildi.

Haberin Devamı

RAPORU hazırlayan uzmanlara göre Müslüman karşıtı ırkçı vaka sayılarında düşüşün iki nedeni bulunuyor. Buna göre birinci neden, aşırı sağ, özellikle Ukrayna’daki savaş veya genel olarak mülteciler gibi güncel konulara odaklandı. İkinci neden ise ırkçı saldırıya uğrayanların şikâyetlerini rapor eden bir dernek ve benzeri sivil toplum yapılanması yok. Redar’ın analizine göre, olayları bildiren kişileri ve irtibat noktalarını bulmak zor. Rapora göre, sağcı kesim Berlin’de protesto gösterilerine devam ediyor ancak protesto gerekçeleri değişti. Sağcıların gösterileri genellikle komplo ideolojisine yönelik yapılıyor ve genel olarak mültecilerin yanı sıra Yahudilere, politikacılara, akademisyenlere ve basın mensuplarına yönelik düzenleniyor.
Geçen yıl Berlin’de kaydedilen toplam 1132 ırkçı olay arasında siyahilere karşı 263, ırkçılık vakası da yer aldı. Antiziganizm olarak adlandırılan Sinti ve Romanlara karşı ırkçılık vaka sayısı 103’ten 192’ye yükseldi. 2021 yılında toplam ırkçılık vakası ise 1433 olarak kayıtlara geçmişti.

Berlin’de Müslüman karşıtı ırkçı vaka sayısı azaldı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!