Berlin’de Lübnanlı çetelere baskın

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de Lübnanlı çetelere baskın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 14:28

Berlin polisi, uyuşturucu trafiğini elinde tutuğu sanılan Lübnanlı iki büyük ailenin fertlerini kapsayan soruşturma çerçevesinde baskın düzenledi. Berlin Savcılığı, hırsızlık ve uyuşturucu ticareti yaptığı şüphesiyle 16 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı. Baskınlar da bu soruşturma çerçevesinde yapıldı.

Haberin Devamı

BERLİN’in Kreuzberg ve Tiergarten semtlerinde düzenlenen baskına narkotik, özel tim, olay yeri inceleme, mobilize ve köpekli polis birimleri destek verdi. Sabah saat 06.00’da harekete geçen polis, önce iki aileye mensup kişilerin yaşadığı evleri bastı. Ardından birçok işyerini aradı. Polis, ailelere ait lüks otomobilleri, özel eğitimli köpeklerle aradı. Baskınlar sırasında soruşturmada adı geçen iki kişi gözaltına alındı.

İki aile bireylerinin de silahlı olabileceklerini göz önündü bulunduran polis, çatışma ihtimaline karşın baskın sırasında keskin nişancıları da görevlendirdi.

KAYIP ALTIN DA ARANDI
Polis baskınlarda, geçen yıl mart ayında müzeden çalınan 100 kilo ağırlığındaki altın paranın izini de sürdü. Ancak paranın izine rastlanılmadı. Hırsızlar daha önce yakalanmış, ancak altın para bulunamamıştı.
Lübnanlı iki ailenin fertleri daha önce de kentte birçok soyguna karışmıştı.
Geçen yıllarda bankalardaki kilitli kasaları patlatan çete üyeleri milyonlarca euro para ve altın ile değerli kağıt çalmıştı. Berlin savcılığı iki aile bireylerine yönelik başlattığı soruşturma çerçevesinde 77 gayrimenkule el koymuştu. El konulan gayri menkulün değeri on milyonlarca euroyu buluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!