Berlin’de acil mülteci zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de acil mülteci zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2023 13:08

Mülteci ağırlama kapasiteleri dolan belediyelerin yardım çağrısından sonra ve CDU/CSU’dan gelen talepler üzerine Federal İçişleri Bakanı Faeser Berlin’de yeni bir mülteci zirvesi düzenleneceğini açıkladı.

Haberin Devamı

2015’teki Suriyeli mülteci akınından sonra 2022’de patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle çok sayıda Ukraynalı sığınmacıyı ağırlayan Almanya’da belediyeler, federal hükümetten yardım çağrısında bulundu. Son olarak Birlik Partileri’nin de çağrısı üzerine Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, mültecilerin yerleştirilmesinde yaşanan güçlükler nedeniyle bakanlığında üst düzey bir toplantı yapılacağını açıkladı. Alman Birinci televizyon kanalına konuşan Bakan Faeser, belediyelerle birlikte neler yapılabileceğine yeniden bakılması gerektiğini söyledi. Bakan, zirve için davetiyeleri bu hafta göndereceğini belirtirken, “Belediyeleri rahatlatmak için her şeyi ortak bir çaba içinde yapmamız gerektiğine inanıyorum” diye konuştu. Ancak zirve için bir tarih belirtmedi.

Haberin Devamı

Berlin’de acil mülteci zirvesi

‘BU YÜKÜ TEK BAŞINA OMUZLUYOR’
Birlik Partileri CDU/CSU daha önce federal ve eyalet hükümetleri arasında bir mülteci zirvesi düzenlenmesini gündeme getirmişti. Hessen eyaleti Başbakanı Boris Rhein, Başbakan Olaf Scholz’dan (SPD) “Konuyu artık birinci öncelik haline getirmesini” talep etti. Boris Rhein, federal hükümetin, eyaletlerin ve belediyelerin içinde bulundukları zor durumun henüz farkına varmadığı izlenimini edindiğini söyledi. CDU’lu siyasetçi aynı zamanda şu anda çok büyük bir baskı olduğunu vurguladı. Rhein, yapılacak zirvede, federal hükümetin mali desteğinin yanı sıra göç ve göçmenliğin nasıl daha iyi yönetilebileceği ve sınırlandırılabileceğinin de tartışılması gerektiğini kaydetti. Rehin, “Bunun anahtarı sadece Berlin’de yatıyor. Bu konu eyaletlerin elinde değil. Eyaletler ve belediye ailesi şu anda bu yükü tek başına omuzluyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!