Berlinale’ye yeni direktör

Güncelleme Tarihi:

Berlinale’ye yeni direktör
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 11:53

Almanya Kültür Bakanı Claudia Roth, Uluslararası Berlin Film Festivali (Berlinale) direktörlüğüne Tricia Tuttle’ın getirildiğini açıkladı. Daha önce Londra Film Festivali direktörlüğü yapan Tuttle, 15-25 Şubat tarihleri arasında 74’üncüsü gerçekleşecek olan festivalin ardından nisan ayında görevine başlayacak.

Haberin Devamı

AMERİKA Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı olan Tuttle, görevi icra direktörü Mariette Rissenbeek ve sanat direktörü Carlo Chatrian’dan devralacak. Rissenbeek ve Chatrian, 2019 yılında uzun süredir festival direktörlüğü görevini yürüten Dieter Kosslick’in yerine, dünyaca ünlü festivalin dümenine geçmişti. DW Türke’nin haberine göre Bakan Roth, Rissenbeek’in geçen yıl sözleşmesini yenilememe kararının ardından festivalin tek kişi tarafından yönetilmesi gerektiğini söylemiş, bunun üzerine Chatrian da istifa edeceğini açıklamıştı.

Berlinale’ye yeni direktör

Claudia Roth, Tricia Tuttle

Tuttle’ın sanatsal perspektifinden, net ve sağlam fikirlerinden etkilendiklerini belirten Roth, “Berlinale’yi çok başarılı bir geleceğe taşıyacak olan Tuttle hepimiz için kesinlikle doğru seçim” dedi. Berlinale, Cannes ve Venedik film festivalleri ile birlikte, Avrupa’nın en prestijli sinema organizasyonlarından biri olarak kabul ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!