Berlin, futbol şölenine hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Berlin, futbol şölenine hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2024 12:46

Almanya, 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Etkinliğin merkez üssü ise başkent Berlin olacak. 2024 Avrupa Şampiyonası çerçevesinde geniş çaplı bir kültürel program da gerçeklesek.

Haberin Devamı

BERLİN ve Almanya’nın sembol anıtlarından olan tarihi Brandenburg Kapısı ve Federal Meclis (Reichstag) binasının etrafındaki alan, ücretsiz bir kültürel programın oluşturulacağı büyük bir festival alanına dönüştürülecek. Organizatörler bu alanlarda yaklaşık 2.5 milyon taraftarı ağırlamayı bekliyor. Yabancı taraftarlar için özel güvenlik önlemleri alınırken, trafiğin akışını sağlamak için ek toplu taşıma seferleri konulacak. Avrupa Şampiyonası’nda, toplam 10 stadyumda 24 takım mücadele edecek. Turnuva boyunca 71 bin seyirci kapasiteli Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda altı maç oynanacak. Ön elemelerde İspanya ve Hırvatistan arasındaki maç da dahil olmak üzere başlangıçta B grubundaki üç ön eleme turu maçı, ayrıca ilk 16 turu ve bir çeyrek final ve final maçı Berlin’de yapılacak. Brandenburg Kapısı önünden başlayıp Zafer Anıtı’na kadar olan ve ‘Fanzone-taraftar bölgesi’ olarak adlandırılan alanda kurulacak dev ekranlarda maçlar gösterilecek. Kalıcı bir futbol taraftar alanı en son 2018 Dünya Kupası sırasında kurulmuştu.

Haberin Devamı

ULAŞIMDA DÜZENLEMELER YAPILDI
Berlin Eyaleti İçişleri ve Spor Senatörlüğü’ne göre, son 2 yıldır ulaşım sağlayıcı şirketlerle istişare halinde bir hareketlilik konsepti geliştirildi. Buna göre metro ağı BVG ve banliyö hattı S-Bahn daha sık seferler planlıyor. Senato’dan yapılan açıklamada, turnuva süresince tüm seyircilerin Olimpiyat Stadyumu’na toplu taşıma araçlarıyla sorunsuz bir şekilde gidip dönebilmelerini sağlamak amacıyla, Berlin S-Bahn ve BVG 3 dakika 20 saniyede bir sefer düzenleyecek. Buna göre S-Bahn, Berlin’in saatte toplam 21 bin 600 kişiyi, BVG ise 14 bin 400 kişiyi taşıyabilecek. İçişleri Senatörlüğü güvenlik tedbirlerinin de artırılacağını belirtirken, ancak Berlin’de kaç polis memurunun görevlendirileceği konusunda şimdiden kesin bir rakam verilemeyeceğini açıkladı.
İçişleri ve Spor Senatörlüğü bir soru önergesine cevaben, ilk tahminlere göre Berlin şehri için toplam katma değerin 600 milyon Euro olduğunu açıkladı. Senato, tahmini geliri Berlin’de son olarak oynanan Almanya Kupası finaline göre hesapladı. Final maçında 50.6 milyon Euro gelir elde edilmişti. Avrupa Şampiyonası’nda ise her maç için bunun üstünde gelir bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!