Berlin Filarmoni Rus şefe emanet

Güncelleme Tarihi:

Berlin Filarmoni Rus şefe emanet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2015 12:22

Dünyanın en iyi orkestralarından biri kabul edilen Berlin Filarmoni Orkestrası yeni şefini seçti. 2018’de görevini bırakacağını açıklayan Şef Simon Rattle’dan sonra bayrağı dünyanın en yetenekli ve genç orkestra şefi olarak bilinen Rus Kiril Petrenko devralacak.

Haberin Devamı

Berlin Filarmoni (Berliner Philharmoniker) Orkestrası dünyanın en ünlü orkestralarından. Orkestranın başında yine dünyaca ünlü orkestra şefi Sir Simon Rattle var. Ancak 60 yaşındaki Rattle 2018’de görevi bırakacağını açıkladı. Bunun üzerine Berlin Filarmoni yeni bir yönetici bulmak için kolları sıvadı. Yöneticiyi orkestranın 124 üyesinden 123’ü seçiyor. 12 Mayıs’ta toplanan Berlin Filarmoni Orkestrası üyeleri 12 saat toplantıya rağmen bir karara varamadı ve kararı gelecek yıla ertelediğini açıkladı. Bunun üzerine ünlü orkestra sosyal medyada alay konusu oldu. Twitter’da, Berlin Filarmoni bir türlü açılamayan ve ne zaman açılacağı da hâlen bilinmeyen yeni Berlin Havaalanı skandalıyla kıyaslandı.

SÜRPRİZ KARAR

Sessizliğe gömülen Berlin Filarmoni birden sürpriz bir açıklama yaptı. Orkestra üyeleri üç saat toplantıdan sonra dünyanın en yetenekli ve genç orkestra şefi olarak bilinen Rus Kiril Petrenko’da karar kıldıklarını açıkladı. Almanya kararı gelecek yıl beklerken, Berlin Filarmoni’nin bu seçimi tam bir sürpriz oldu ve zedelenen imajını düzeltmek için acele ettikleri yorumlarına yol açtı. Berlin Filarmoni, Kiril Petrenko’ya kararı telefonla bildirdiklerini ve Petrenko’nun karardan çok etkilendiğini belirtti. Petrenko’nun “Dünyanın bu olağanüstü orkestrasına yakışır bir şef olmak için tüm gücümle çalışacağım” dediği bildirildi.

Ancak Petrenko’nun Berlin Filarmoni’de ne zaman göreve başlayacağı ve ne kadar kalacağı soruları açık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!