‘Bay Maassen başka bir çizgiyi daha aştı, CDU’da yeri yok’

Güncelleme Tarihi:

‘Bay Maassen başka bir çizgiyi daha aştı, CDU’da yeri yok’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2023 11:41

Son dönemlerde aşırı sağcı görüşlere yakınlığıyla sürekli gündem olan iç istihbarattan sorumlu Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans Georg Maassen’in üyesi olduğu CDU’da destekçisi giderek azalıyor. Berlin’de 12 Şubat’ta yapılacak seçimlerde CDU’nun eyalet Başbakan adayı olan Kai Wegner, Maassen’in son yaptığı açıklamalarla CDU’da yeri olmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

DER Tagesspiegel gazetesine konuşan Kai Wegner, “Bay Maassen başka bir çizgiyi daha aştı. Artık durmak zorunda. Kendisini bu şekilde ifade eden hiç kimsenin artık CDU’da yeri yok” dedi. Maassen daha önce verdiği bir röportajda beyazlara yönelik ırkçılığa dikkat çekmişti. Maassen beyazların aşağı bir ırk olarak görüldüğünü belirtirken, bu nedenle ülkeye getirilen Arap ve Afrikalı erkeklerin yeşil-kırmızı (SDP-Yeşiller) ‘ırk doktrininin bir ifadesi’ olduğunu söylemişti. Anayasayı Koruma Dairesi’nin eski başkanı, Reichsbürger çevresinden komplo teorisyenleri tarafından yönetilen ‘Modern Çağın Sapkınları’ adlı YouTube kanalını da övdü. Maassen Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “Bu zeki ve cesur gençler bizim geleceğimiz” diye yazdı.

ÖNCEKİ DÖNEMLERDE KARŞI ÇIKMIŞTI
Wegner önceki dönemlerde Maassen’in partiden uzaklaştırılmasına karşı çıkmıştı. Maassen, göçmenlere yönelik tartışmalı açıklamaları ve korona salgını sırasındaki tutumuyla yıllardır eleştiriliyordu. 2019 yılında dönemin CDU lideri Annegret Kramp-Karrenbauer, Maassen’de “Onu gerçekten CDU’ya bağlayan” herhangi bir tutum göremediğini belirterek tepki gösterdi. Ancak Karrenbauer, açıklamasının Maassen hakkında partiden ihraç işlemlerinin başlatılmasına yönelik bir çağrı olarak anlaşılmasını istemediğini açıklamıştı. Aralarında Saarland Başbakanı Tobias Hans ve Schleswig-Holstein Eğitim Bakanı Karın Prien’in de bulunduğu CDU’lu siyasetçiler onun partiden ihraç edilmesi için Ocak 2022’de çağrıda bulunmuşlardı. Ancak CDU lideri Friedrich Merz şimdiye kadar bu öneriyi geri çevirdi.

BAKMADAN GEÇME!