Başarılı öğretmen öğrencileri ile ilişki yaşamış

Güncelleme Tarihi:

Başarılı öğretmen öğrencileri ile ilişki yaşamış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2015 00:00

İngiltere’deki Durham Federation of Schools’da başöğretmen olarak çalışan Anne Lakey (55)’in 80’li yıllarda 3 yıl boyunca 13 ve 15 yaşlarındaki iki erkek öğrencisiyle cinsel ilişki yaşadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hukukçular çıkartıldığı mahkemede öğrencilerini taciz etmekten suçlu bulunan Lakey’in kayda değer bir hapis cezası almasını beklediklerini söyledi.

Geçmişte bir çok başarısız okulu yaptığı reformlarla kabul edilebilir standartlara taşıyan ve bu sayede İngiltere’de başarılı bir eğitimci olarak ün kazanan Lakey’in öğrencileri ile ilişki yaşamaya başladığı dönemde 28 yaşında ve evli olduğu belirtildi.

O dönemde tarih ve din öğretmeni olarak görev yapmakta olan Lakey’in 13 yaşındaki bir öğrencisini “onu banyo yaparken izlemesine izin vererek” baştan çıkardığı ve daha sonra bir çok kez onunda cinsel ilişkiye girdiği açıklandı. Bu ilişkinin öğrenci ayrılık kararı alana dek yaklaşık üç yıl boyunca devam ettiği belirtildi.

Savcılık, Lakey’nin bir okul gezisi sırasında da 15 yaşındaki bir öğrencisini çadırına davet ettiğini ve kocası bir kaç metre ötede uyurken henüz bakir olan çocukla cinsel ilişkiye girdiğini de açıkladı.

Lakey’nin alacağı ceza önümüzdeki günlerde belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!