Balık ölümlerinin sebebi halâ bilinmiyor

Güncelleme Tarihi:

Balık ölümlerinin sebebi halâ bilinmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 15:13

Almanya ile Polonya sınırındaki Oder nehrindeki binlerce balığın ölüm nedeni hâlâ kesin olarak aydınlatılamadı. Ancak Polonyalı çevre koruma örgütleri, Polonya’nın Olawa kentindeki bir kâğıt fabrikasından nehre zehirli madde salındığı suçlamasında bulundu.

Haberin Devamı

ÇEVRE koruma örgütü, bunun balıkların ölümüne yol açtığını iddia ederken, fabrika yetkilileri, balık ölümleriyle ilgilerinin olmadığını söyledi. Ancak yapılan araştırmada, Oder nehrinde hızla çoğalan zehirli bir yosun bulunduğunu açıkladı. Berliner Leibniz Enstitüsü Su Ekolojisi ve Balık Uzmanı Christian Wolter, “Bulunan yosun türünün balıkların ölümüne yol açtığı biliniyor” dedi. Ancak yosunun tüm balıkların ölümünün nedeni olup olmadığı ise bilinmiyor.

36 BİN TON ÖLÜ BALIK ÇIKARILDI
Wolter, yosunların insanlar için tehlikeli olmadığını belirtti. Ancak Wolter, bu tür yosunların nehirlerin denize karıştığı yani tatlı su ile tuzlu suyun birleştiği deltalarda görüldüğünü ifade etti. Oder nehrinin Almanya bölümünde, yerel yetkililerin verdiği bilgiye göre şu ana kadar 36 bin ton ölü balığın çıkarıldığı kaydedildi. Polonya tarafında ise 100 bin balığın olduğu tahmin ediliyor. Nehrin geçtiği bölgelerin de turizm açısından etkilendiği belirtildi. Balık ölümlerinin gerçekleştiğinden bu yana, nehirde seyahat eden gemi turlarına ve nehir kenarındaki gezinti yerlerine ilginin azaldığı açıklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!