Baerbock’tan çocuklara: ‘Yalnız değilsiniz’

Güncelleme Tarihi:

Baerbock’tan çocuklara: ‘Yalnız değilsiniz’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2022 15:10

Alman İkinci Televizyonu’nda (ZDF) canlı yayınlanan ‘Çocuklar için bir kalp’ etkinliğine katılan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, çocuklara “Siz yalnız değilsiniz” mesajı gönderdi. Bağış galasında 24 milyon Euro toplandı.

Haberin Devamı

ALMANYA Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Bild gazetesi tarafından her yıl düzenlenen geleneksel ‘Çocuklar için bir kalp’ etkinliğinde, Ukrayna’da barışın sağlanması yönünde bir umut ışığı görmediğini söyledi. İsveç Kraliçesi Silvia, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in de hazır bulunduğu ‘bağış galası’ etkinliğine katılan Bakan Baerbock, sunucunun “Noel’de barış umudu görüyor musunuz?” sorusuna “Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız: Bu savaşı Putin’den başka kimse başlatmadı. Şayet Putin isterse bu savaş yarın biter. Putin’in askerlerine geri çekilme emri vermesi kafi. Ama ne yazık ki bu yönde bir sinyal, bir işaret yok” yanıtını verdi. Özellikle İşgal bölgelerindeki insanlarının durumunun içler acısı olduğunu vurgulayan Baerbock, “Bu bölgelerde yalnız elektrik ve ısı eksikliği yok, uluslararası yardım örgütlerinin oralara girmesine bile izin verilmiyor. İnsanlar her gün Rus işgal güçleri tarafından kaçırılmak, işkenceye uğramak ve öldürülmek korkusu yaşıyor” dedi. Aynı zamanda, “Ukrayna’da insanlar ailelerinin özgürlüğü ve güvenliğinden başka bir şey dilemiyor Noel’de” görüşünü de vurguladı.

Baerbock’tan çocuklara: ‘Yalnız değilsiniz’

Baerbock’tan çocuklara: ‘Yalnız değilsiniz’
‘SİZ VE EBEVEYNLERİNİZ ÇOK GÜÇLÜSÜNÜZ’
Tüm çocuklara “Siz yalnız değilsiniz” diye seslenen Annalena Baerbock, Ukrayna’daki çocuklara Noel öncesi ne gibi mesaj vermek istediği sorusuna da “Çocukların yaşadığı bu korkunç şeyleri düşündüğünde insanın kalbi sıkışıyor. Kiev metrosuna sığınarak güvence arayan aileler, Butça’da evlerine giderken kurşunlanan anneler, mum ışığında buz gibi odalarda ev ödevi yapan öğrenciler. Biz de onlara inançlı bir biçimde şöyle diyoruz: Siz ve ebeveynleriniz çok güçlüsünüz. Siz yalnız değilsiniz. Almanya’da dostlarınız var. Bazılarının çok şeyi olmasa da, Putin’in savaşı nedeniyle gaz ve elektrik fiyatları artsa da, milyonlarca insan Almanya’ya gelen Ukraynalılara yardım ediyor” yanıtını verdi. Alman İkinci Televizyonu’nda (ZDF) canlı yayınlanan ‘Çocuklar için bir kalp’ programında 24 milyon 236 bin 721 Euro bağış toplandı.

BAKMADAN GEÇME!