Babasını ambulans çağırmaya ikna edemedi! Alman Josef...

Güncelleme Tarihi:

Babasını ambulans çağırmaya ikna edemedi Alman Josef...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2023 12:34

Antalya’nın Alanya ilçesinde, Almanya’da yaşayan oğlu ile internet üzerinden konuştuğu sırada kalp krizi geçiren ve hem oğlunun hem de bir komşusunun ambulans talebini reddeden Almanya vatandaşı adam hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

OLAY, Tosmur Mahallesi’nde bir sitede meydana geldi. Alanya’da yerleşik olarak yaşayan Alman Johann Josef (59), dün öğleden sonra oğluyla internet üzerinden telefonla konuşma yaptı. Konuşma sırasında yaşlı adam kalp krizi geçirince oğlu Antalya merkezde yaşayan bir Türk arkadaşını arayarak babasının kalp krizi geçirdiğini söyledi ve yaşadığı yerin ev adresini vererek ona yardım etmesini istedi. Arkadaşı da Alanya’nın kendilerine 150 kilometre uzakta olduğunu, orada yaşayan Ahmet Yeşilırmak adlı bir tanıdığına durumu anlatarak yardımcı olacağını söyledi. Johann Josef’in evine giden Yeşilırmak o anları şöyle anlattı:

GELDİKLERİNDE ÇOK GEÇTİ
“Kısa sürede siteye ulaştım ve kapıyı çaldım. Bana kapıyı Johann Josef açtı ancak durumu iyi değildi. Oğlu ile internet üzerinden konuşmaya çalışıyordu. Sonra sandalyeye oturdu ben ona ambulans çağıracağımı söyledim. Ancak kendisi bunu kabul etmedi. Bunun üzerine hâlâ internette açık olan oğlu ile görüşerek babasını ikna etmesini istedim. O da ikna edemedi. Ancak saatler geçiyordu. Bir iki saat sonra yine rahatsızlandı ve oturduğu sandalyeden yere yığıldı. Bunun üzerine 112’yi aradım. Bana kalp masajı yapmamı, bize doğru hareket ettiklerini söylediler. Onlar geldiğinde ise öldüğü anlaşıldı.”

Babasını ambulans çağırmaya ikna edemedi Alman Josef...

Haberin Devamı

GAMALI HAÇ RESMİ BULUNDU
Olay yerine giden polis inceleme yaparken, adli tıp doktoru ise normal ölüm raporu verdi. Morga kaldırılan Johann Josef’in vasiyeti gereği Alanya’ya defnedileceği öğrenildi. Polis evde yaptığı aramada bilgisayar masasının yanında Johann Josef tarafından çizilmiş ve üzerinde ‘güneşin oğlu’ yazan gamalı haç resmi buldu. Yine evde yapılan aramada çöpten toplanmış ve kutulanmış durumda çok sayıda eşya da bulundu. Şahsın sık sık dışarı çıkarak çöpten eşya toplayarak evde biriktirdiği, bu nedenle apartmanın pis koktuğu, komşuların şikâyeti üzerine geçen hafta zabıtanın uyarıda bulunduğu öğrenildi.

Babasını ambulans çağırmaya ikna edemedi Alman Josef...


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!