Ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı! Ailesine söyleyemez diye...

Güncelleme Tarihi:

Ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı Ailesine söyleyemez diye...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2022 13:10

Almanya’da, çocukların cinsel istismar görüntülerini yayan çetenin çökertilmesiyle ilgili bazı detaylar belli olmaya başladı. Kuzey Ren Vestfalya’da yaşayan ve ana zanlı olarak tutuklanan Marcus R.’nin, Berlin’de video paylaşımı yaptığı Sönke G. adlı başka bir pedofilin tutuklanmasından sonra tespit edildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

MARCUS R.’yi ele veren gelişme, geçen yıl Berlin’deki bir başka çocuk tecavüzcüsü olan Sönke G.’nin yakalanmasıyla başladı. Birbirleriyle internet üzerinde tanışan iki pedofilin de kendilerini internette çocuk bakıcısı olarak tanıttıkları belirlendi. Marcus R., KIK, Skype ve qtox gibi platformlar üzerinde Sönke G.’ye çocuk tacizi ve tecavüz görüntüleri gönderdi. Ancak Berlin’de yaşayan Sönke G., polisin yakalama ihtimaline karşı endişesini dile getirdi. Bunun üzerine bilgisayar yazılımı konsunda uzman olan Marcus R., tüm foto ve videoları şifreleyerek gönderdiğini belirterek Sönke G.’yi rahatlattı ve güvenini kazandı. Berlinli pedofil Sönke G.’nin, ailelerine bilgi veremeyecek durumda oldukları için genellikle engelli çocukların bakıcılığını üstlendiği kaydedildi. Soruşturmaya göre bu süre içinde daha sık görüşen ikili, Şubat 2019’da Berlin Hayvanat Bahçesi’nde buluştu. Sönke G., bakımını üstlendiği bir engelli çocuğu burada Marcus R.’ye tecavüz etmesi için teslim ettiği belirtildi. Çocuğun tecavüze uğradığının ortaya çıkması üzerine de Sönke G.’nin şüpheli olduğu ve geçen yıl ağustos ayında gelen anonim bir ihbar üzerine tutuklandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

VİDEOKONFERANSTAYKEN YAKALANDI
Sönke G., poliste suçlarını itiraf etti. Suç teşkil edecek 95 olayda video görüntüsü kaydettiğini itiraf eden Sönke G., ifadesinde bir keresinde bebek bezi çalarken yakalandığını ancak kendisini gören kişiyi silahla tehdit ederek kaçtığını söyledi. Sönke G.’nin evinde yapılan aramalarda bilgisayarına el konuldu. Şifreli görüntülerin incelenmesi zaman aldı. Polis, daha sonra Sönke G.’nin Marcus R. ile paylaşımlarından yola çıkarak ana zanlıyı tespit etti. 3 Aralık’ta eşiyle birlikte yaşayan Marcus R.’nin evine baskın yapan polis, evden çalıştığı zanlıyı meslektaşlarıyla videokonferans sırasında yakaladı. Soruşturmayı yürüten özel birim Marcus R.’nin evinde tam 17 gün arama yaptı ve 32 terabayt büyüklüğünde 3.5 milyon fotoğraf ve 1.5 milyon video görüntüsü ele geçirildi. Marcus R.’nin Nijerya’da iletişim kuruduğu isimler de incelemeye alındı. Bir şirkette bilgisayar uzmanı olarak çalışan Marcus R.’nin geçen yıl aralık ayından bu yana hapiste olduğu belirtilirken, evinde yapılan aramalarda ele geçirilen şifreli verilerin ise şu ana kadar sadece yüzde 10’unun incelenebildiği kaydedildi. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 77 zanlı gözaltına alındı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!