Avusturya'da TIR kasasından 71 ceset çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Avusturyada TIR kasasından 71 ceset çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2015 16:41

Avusturya'da TIR kasasında ölü bulunan mülteci sayısı 71'e çıktı. Ölenler arasında çocuklar da var. Mültecilerin hava geçirmez soğutucu TIR kasasında saatlerce ölüm kalım mücadelesi verdiği, ancak tellerle kilitli kapıyı açamadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Avusturya'da A4 otobanında yaşanan mülteci trajedisinde ölü sayısı 71'e çıktı. Avusturya polisi ölü sayısını 71 olarak düzeltti.

Bir basın toplantısı düzenleyen Burgenland eyaleti polis yetkilisi Hans Peter Doskozil, “Başlangıçta 20 ile 50 ceset sanıyorduk. Ancak trajedide ölenlerin sayısı 71 oldu. Ölenlerin 59'u erkek, 8'i kadın ve aralarında dört tane de çocuk var. Çocuklardan biri 1 ile 2 yaşları arasında bir kız çocuğu, diğer üçü ise 3, 8 ve 9 yaşlarında erkek. Ölenlerde bir adet Suriye belgesi çıktı. Burdan hareketle ölenlerin Suriyeli olduğunu sanıyoruz. Ancak hepsi Suriyeli mi bilmiyoruz. Ölenler içinde Afrikalı mülteci bulunmuyor” dedi.

BOĞULARAK MI DONARAK MI ÖLDÜLER

Polis sözcüsü Doskozil, soğutucu TIR'ın kasasında ölen 71 mülteci donarak mı yoksa havasızlıktan boğularak mı öldüklerinin henüz tespit edilemediğini, ancak büyük bir ihtimalle havasızlıktan boğularak ölmüş olacaklarını söyledi. Mültecilerin kaç saattir TIR'da ölü kaldıkları sorusu da henüz açıklık kazanmadı.
Polis sözcüsü, TIR'ın en az 24 saat emniyet şeridinde park halinde kaldığına işaret etti ve içindeki mültecilerin bir buçuk iki gün TIR'da ölü kalmış olabileceğini tahmin ettiklerini söyledi. Cesetlerin Viyana'da adli tıpa kaldırılacağı belirtildi.

Avusturyada TIR kasasından 71 ceset çıkarıldı


ÜÇ GÖZALTI

Basın toplantısında konuşan savcı Johann Fuchs, dört uluslar arası tutuklama kararı çıkardıklarını, bunun sonucu Macaristan'da üç kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Gözaltına alınanlardan ikisi Bulgar, biri ise Macar vatandaşı. Gözaltına alınan Lübnan kökenli Bulgar vatandaşının TIR'ın sahibi olduğu belirtildi. Aranan 4'üncü şüphelinin de Bulgar olduğu kaydedildi.
Basın toplantısına Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner de katıldı. Olayı bir kara gün olarak niteleyen Bakan, “Bu trajedi Avrupa'nın mülteci sorununa acilen çözüm bulması için bir uyarıdır” dedi.

TELLE BAĞLADILAR

Trajediyi yaşayan otoban polisi olayı şöyle anlattı:
“TIR'ı kontrol eden polis memuru gelip “TIR'ın içinde ne olduğuna inanamazsınız” dedi. İnsan kaçakçıları mı dedim? “Hayır TIR ceset dolu” dedi. Soğutucu TIR'ın kapıları hiç hava girmeyecek şekilde kapatılmış. Ölenler son ana kadar kapıyı açmak için çırpınmış. Ancak hiçbir şansları yok. Gümrüğe takılmaması amacıyla mühürlü süsü vermek için kapılar telle bağlanmış.

BAŞBAKAN MERKEL: ACİL ÇÖZÜM

Trajedi üzerine konuşan Almanya Başbakanı Merkel, Avrupa ülkelerini mülteci sorununda acilen dayanışmaya girmeye ve çözüme kavuşturmaya çağırdı. Merkel, “Zengin Avrupa'nın bu sorunun üstesinden geleceğine benim inancım tam” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!