Avrupalı Devrekliler’den 6 TIR yardım

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Devrekliler’den 6 TIR yardım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2023 10:43

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili vuran 7.7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından Almanya’da yaşayan Türkler harekete geçti.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletine bağlı Gladbeck şehrinde, Avrupalı Devrekliler Derneği’nin sosyal medyadan yaptığı yardım çağrısına karşılık veren vatandaşlar, gece geç saatlere kadar yardım malzemeleri getirdi. Derneğin başkanı Mustafa Yağcı, binlerce kişinin yardım çağrısına cevap verdiğini ve şu ana kadar 6 yardım TIR’ını Türkiye’ye göndermek için doldurduklarını söyledi. Kampanyanın çok kısa sürede çevre şehirlerde de duyulduğunu ve gece geç saatlere kadar yardımların kendilerine ulaştırıldığını belirten Yağcı, şunları söyledi:

‘ALMAN DOSTLARIMIZ DA YANIMIZDA’
“Ülkemizde meydana gelen ve içimizi acıtan deprem sonrası dernek olarak sosyal medyada bir yardım kampanyası başlattık. Çok kısa sürede vatandaşlarımız, bu yardımlara karşılık verdi. Gece geç saatlere kadar 6 TIR doldu. Alman dostlarımız da bu yardımlarda bizim yanımızda oldu. Bu yardımlar konsolosluğumuzun belirlediği standartlar doğrultusunda devam edecek. Şu an için elimizdeki yardımları gönderiyoruz. Bunun için resmi makamlardan gerekli izin belgeleri alındı. Yardım malzemeleri, battaniye, çocuk bezi gibi öncelikli malzemelerden oluşuyor. Desteklerini esirgemeyen nakliyat firmasına, çevredeki derneklere, TIR’ların doldurulmasında emeği geçen gençlerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.”
Yardım toplama alanına gelen Kader Hut ise çok üzgün olduklarını belirterek, “Çok üzgünüz, vatan hepimizin vatanı. İnsanlarımız bizim, devletimiz bizim. Şu anda birlik vakti. Birlik olup, bu en kötü günümüzü de atlatmamız lazım” dedi.

Avrupalı Devrekliler’den 6 TIR yardım

Avrupalı Devrekliler’den 6 TIR yardım

Avrupalı Devrekliler’den 6 TIR yardım

Avrupalı Devrekliler’den 6 TIR yardım

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!