Avrupa’da ilk olacak: Bölge Valiliği’ne Türk aday

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da ilk olacak: Bölge Valiliği’ne Türk aday
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2023 14:54

Almanya’nın Minden kenti ve çevresindeki 11 ilçenin Bölge Valiliği için 15 Ocak’ta yapılacak seçimde Almanya’da ilk defa bir Türkiye kökenli aday yarışacak.

Haberin Devamı

KUZEY Ren Vestfalya eyaletinin Minden kenti ve çevresindeki 11 ilçe için 15 Ocak 2023 tarihinde yapılacak Bölge Valiliği seçimi için Avrupa’da ilk kez bir Türkiye kökenli aday oldu. 40 yaşındaki SPD’li Avukat Ali Doğan seçim çalışmaları çerçevesinde Minden DİTİB Camii lokalinde vatandaşlarla sohbet edip anı fotoğrafı çektirdi. Ailesiyle birlikte Sankt Augustin’de yaşadığını ve daha önceleri SPD içinde değişik görevlerde bulunduğunu anlatan Ali Doğan, “Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Çalışma Bakanlığı’nda danışman olarak çalıştım. Sankt-Augustin şehrinde ilk Türkiye kökenli olarak Meclis üyesi oldum ve 500’ü aşkın bir personeli yönetiyorum. Bölge Valisi olarak görev yapan Anna Katharina Bölling’in (CDU) 1 Eylül 2022’de Detmold ilçesinin bölge başkanı olarak atanması sonrasında 15 Ocak 2023 tarihinde yapılacak Bölge Valiliği seçimine SPD’den partimin tam desteğini alarak aday oldum” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa’da ilk olacak: Bölge Valiliği’ne Türk aday

‘SANDIĞA GİTMELİYİZ’
Seçim çalışmaları nedeniyle 2500 ev ziyaretlerinde bulunduğunu belirten Ali Doğan “Bugüne kadar yapılan seçimler bize gösterdi ki ne yazık ki bizler seçimlere gerekli ilgiyi göstermiyoruz. Oysa demokrasilerde her vatandaşın ödevi olduğu gibi; hakları da vardır. Bizler, ödevlerimizi eksiksiz yapıyoruz ama haklarımızı kullanmaktan imtina ediyoruz. İçinizden biri olarak sizlerin yaşadıkları sorunları yaşayarak ben de 40 yaşıma geldim. Liseyi birle, yanı en iyi dereceyle bitirmeme rağmen, beni liseye göndermek istemediler. Bu gibi sorunları aşmamız gerekiyor. Yönetilen gruptan çıkıp; yönetenler grubuna geçmemiz gerek. Bu da sizlerin desteğiyle olur. Her şeyden önce mutlaka sandığa gidip, vatandaşlık görevinizi yerine getirmelisiniz. Bu arada doğru adaya oy vermemiz gerekiyor. Sadece isminin Türk olması yetmez, çalışmalarına bakmalıyız” diye konuştu.

Avrupa’da ilk olacak: Bölge Valiliği’ne Türk aday

Haberin Devamı

BİR ÖRNEK OLACAK
“Son dönemlerde ailelerin de bilinçlenmesi ve en iyi mesleklere çocuklarını yönlendirmesi, destek vermesi sonucunda çok iyi eğitim almış gençlerimiz var” diyen Minden Bölge Valisi adayı Ali Doğan, “Daha önce örneklerini yaşadık. Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Belit Onay, NdS’de Eyalet Çalışma, Sosyal, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan vs. bu ve benzeri isimler gençlerimizin daha fazla siyasetle ilgilenmeleri için rol model oldu. İnanıyorum ki bu bölgede benim de seçilmem durumunda gençlerimize olumlu katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Avrupa’da ilk olacak: Bölge Valiliği’ne Türk aday

‘DERSİME ÇALIŞTIM’
Görev bölgesinde görev alanı içerisine giren konuları uzun zamandan beri yaptığı çalışmalarla tespit ettiğini açıklayan Doğan “Bölge Valisi olarak göreve geldiğimde sorumluluk alanımda ne tür eksiklikler var, ben bu konularda neler yapabilirim diye uzun zamandan beri kafa yormaktayım. Ezbere bir şey olmaz. Oturup dersime çalışarak aday oldum. Seçmenlerimin karşısına her soruya net cevap verecek durumda çıkmaktayım. Örneğin CDU adayı arkadaşım iki tane daha hastane yapacağını söylüyor. Ben bir hastanenin yeterli olacağını söylüyorum. Yaptığım çalışmalar şimdilik iki hastanenin bölgeye gereksiz olduğunu gösteriyor. Sadece sizlere ek mali yük getirecek. Bölge Valiliği ilçelerden mali destek almaktadır. İki hastane olunca ilçeler bölgeye daha çok mali destek sunmak durumunda kalacaklar ki; bu da sizlere vergi olarak yansıyacak. Bölgedeki polis teşkilatı, okullar, hastaneler, otobüs işletmesi vs. gibi alanlarda çalışan onbin çalışanı olan bir görevi üstlenmiş olacağım. İşe alımlarında adaletli davranarak göçmenlere de hak vereceğime emin olabilirsiniz. Valilik olarak iftar yemeği vermeyi de planlamış durumdayım. Sizin çocuğunuz olarak sizlere hizmet etmek için oylarınızla desteklerinizi bekliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!