Avrupa’da 1 milyon kişinin hac heyecanı başladı!

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da 1 milyon kişinin hac heyecanı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 10:23

Kovid-19 virüsü sebebiyle iki yıldır yapılamayan hac ibadeti bu yıl yeniden başlıyor. Tüm dünyada olduğu gibi Avrupa’da yaşayan Müslümanlar da hac hazırlıklarına başladı.

Haberin Devamı

Önceki gün Türk toplumunun en çok yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Köln kentinde IGMG ile hac yapacak Müslümanlara hac eğitim semineri verildi. İslam Toplumu Milli Görüş Köln bölge konferans salonunda yapılan seminerde konuşan kafile sorumlusu ilahiyatçı Mehmet Dal, “Suud-i Arabistan Hac Bakanlığı, bu yıl 3 Kovid aşısı şartıyla toplam 1 milyon kişinin hac ibadetine izin vereceklerini bildirdi” dedi.

Avrupa’da 1 milyon kişinin hac heyecanı başladı
FİYATLAR NETLİK KAZANMADI
Mehmet Dal, 12 yaş altı ile 65 yaş üstüne müsaade edilmediği için hac organizasyonu yapan kurumların yoğun hac talebi yaşasa da sınırlı sayıda hacı adayı götürebileceklerini, belki de son dakika gelişmesiyle hac iptali ile bile karşılaşılabileceğini bildirdi. Dal, Köln’den IGMG ile iki ve üç haftalık olmak üzere biri kafile başkanı ikisi gurup başkanı olmak üzere 3 görevli ile 135 kişiye hac hizmeti vereceklerini bildirdi. 26 Haziran’da gidecek olan kafile 20 Temmuz 2022 günü dönecek. Öte yandan Avrupa’da 2022 yılı hac fiyatlarının henüz netlik kazanmadığı öğrenildi.
Avrupa’da 1 milyon kişinin hac heyecanı başladı

Avrupa’da 1 milyon kişinin hac heyecanı başladı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!