Avrupa hedefini büyüttü

Güncelleme Tarihi:

Avrupa hedefini büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 20:24

Basketbol Süper Lig takımlarından Banvit'in genel menajeri Turgay Çataloluk, geçen sezon yarı final oynadıkları Avrupa Kupası'nda, bu kez finali hedeflediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Çataloluk, yaptığı açıklamada, ligin başlamasına 10 günlük bir sürenin kaldığını hatırlatarak, hazırlık döneminde 2 farklı turnuvaya katıldıklarını ve 12 özel maç oynadıklarını belirtti.

Turnuva ve hazırlık maçlarındaki takımın performansından memnun olduğunu dile getiren Çataloluk, şunları kaydetti:

"Hollanda'nın Zwolle şehrinde Almanya'nın Fraport Skyliners ve Hollanda'nın Landstede Basket ekipleri ile sert maçlar oynadık. Daha sonra Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) Uluslararası Basketbol Turnuvası için İstanbul'a geldik. Turnuvada sırasıyla Galatasaray, Anadolu Efes ve CSKA Moskova gibi üst düzey takımlar ile karşılaştık. Bu maçlarda takımın mücadele ve oynama isteğinden çok memnun kaldım. Yavaş yavaş takım olma yolunda da önemli adımlar attığımızı görme şansımız oldu. Yaptığımız hazırlık maçları ve turnuvalarda lige ve Avrupa Kupası (Eurocup) mücadelelerine hazır olduğumuzu gördük."

Haberin Devamı

Çataloluk, lig öncesi sakatlık sorunu da yaşadıklarını vurgulayarak, "Can Maxim Mutaf, A Milli Takım kampında ciddi bir sakatlık geçirmişti. Eylül ayı içinde Almanya'da ameliyat olacak ve geri dönüşü Şubat ayını bulacak. Onun haricinde İtalya'da oynadığımız hazırlık maçında sakatlık geçiren Amerikalı oyuncumuz Jackie Carmichael da geçtiğimiz hafta ülkesinde kasığından ameliyat oldu ve 6 haftalık bir tedavi süreci var" diye konuştu.

Geniş bir kadroya sahip olduklarının vurgulayan Çataloluk, sakat oyuncuların yerine oynayacak gençlerin bu sorumluluğun üstesinden geleceğine inandıklarını dile getirdi.

Çataloluk, geçen sezon Avrupa Kupası'nda yarı final oynama başarısı gösterdiklerini anımsatarak, "Avrupa'daki hedefimiz, final oynamak" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!