Artan enerji fiyatları araba fiyatlarına da yansayacak

Güncelleme Tarihi:

Artan enerji fiyatları araba fiyatlarına da yansayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2022 15:50

Artan enerji fiyatlari nedeniyle araba maliyetleri de artış gösterdi. Otomotiv sektörü uzmanları gelecek yıl bunun araba fiyatlarına yansıyacağını ve yeni araç fiyatlarının pahalanacağını söyledi.

Haberin Devamı

BU alandaki uzman danışmanlık şirketi Berylls’e göre, yüksek elektrik maliyetleri Avrupa’daki otomobil endüstrisi için ciddi bir sorun haline geliyor. Avrupa’da araç başına ortalama elektrik maliyeti geçen yıl 300 Euro iken bu yıl 800 Euro’ya yükseldi. Danışmanlık şirketi gelecek yıl bu rakamın 1.200 Euro’ya çıkabileceğini hesapladı. Sektör uzmanları konuyla ilgili yaptıkları çalışmayı tanıttı. Hazırlanan raporda, orta vadede farklılıkların beklenmediği ve bunun da Avrupa’yı gelişmenin açık kaybedeni haline getirdiği vurgulanırken, Avrupa’da üretimin daha da pahalı hale geleceği kaydedildi.

DÜŞÜK FİYATLI MODELLERİ ÇIKARDILAR
Enerji maliyetlerinin son zamanlarda hızla artmasının yanı sıra, bazı malzemelerdeki tedarik sıkıntısı maliyeti daha da pahalı hale getirdi. Ancak raporda, otomobil fiyatlarındaki artışın bir diğer faktörün de otomobil üreticilerinin bizzat kendileri olduğu kaydedildi. Otomobil markalarının bilinçli bir şekilde düşük fiyatlı modelleri ürün yelpazesinden çıkardıkları kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!