Katil mahkemede sessiz kaldı

Güncelleme Tarihi:

Katil mahkemede sessiz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2023 11:04

Almanya’nın Nürnberg kentinde Şahan Özgür’ü vurarak öldüren, Orhan Aktaş’ı da yaralayan Mert Akın hâkim karşısına çıktı. Cinayet sonrası kaçan ve İtalya’da yakalanan Mert Akın, ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanıyor.

Haberin Devamı

CİNAYET, 24 Ekim 2022 Pazartesi günü Nürnberg Süd bölgesinde işlendi. Türkiye’de adam yaralama suçundan cezaevinde yatan Orhan Aktaş (35) ile yine Türkiye’den Nürnberg’e kaçak olarak gelen arkadaşı Mert Akın (29), daha önce sahibi olduğu eğlence merkezini satan Nürnberg doğumlu Şahan Özgür'e (30) tuzak kurarak parasını almak istediler. Olay günü Orhan'a silah çekerek Şahan'ı korkutmak isteyen Mert Akın'ın silahı o sırada ateşlendi ve iki kurşun Şahan Özgür'e isabet etti. Mert’in elindeki silahı almak isteyen Orhan da aynı silahtan çıkan kurşunla yaralandı. Şahan Özgür olay yerinde hayatını kaybederken, Orhan Aktaş ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. İki kişiyi vuran Mert Akın ise olay yerinden kaçtı. İtalya’nın Rimini kentinde saklandığı otelde yakalanan Akın, adalete teslim edildi.

Katil mahkemede sessiz kaldı

Haberin Devamı

EŞİ SALONU TERK ETTİ
Mert Akın’ın ilk duruşması, yoğun güvenlik önlemleri altında başladı. Sanık, duruşmanın başında kelepçeli ve prangalı olarak mahkeme salonuna girdi. Olay anında hamile olan ve martta ikinci çocuğunu doğuran Şahan’ın eşi de duruşmaya geldi ancak Mahkeme Başkanı Markus Bader duruşmayı açtığında salonu terk etti. Hitler subaylarının yargılandığı tarihi Nürnberg Mahkemesi’nde başlayan duruşmada savcı iddianameyi okudu. Sanık iddialara ilişkin sessiz kalırken avukatı Florian Münch, müvekkilinin şu anda herhangi bir bilgi vermediğini söyleyerek sessiz kalmayı tercih ettiklerini söyledi. Sanığın Almanya’ya geldikten sonra yaptığı görüşme ve bağlantıların detayları da araştırılıyor. Mahkeme sonunda kasıtlı bir saldırı sonucu Şahan’ın öldürüldüğü tespit edilirse, sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alacak ve 15 yıldan önce cezaevinden çıkamayacak. Olayla ilgili adı geçen ve polise ifade veren tüm şahitlerin dinleneceği duruşmaların Mart 2024’te son bulması ve kararın verilmesi planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!