Antalyalı turizmcilerin Almanya operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Antalyalı turizmcilerin Almanya operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 00:00

Antalyalı turizmciler, Rus pazarında yaşanan ağır kan kaybının Türk turizmine yönelik etkisini azaltabilmek için Alman turizm pazarına yönelip müthiş bir operasyona imza attı. Üç ay içinde 15 bin seyahat satış noktasıyla görüştü.

Haberin Devamı

Antalyalı turizmciler, sadece bu görüşmeleri yapmakla yetinmedi. Ekim ayında RTK grubunun en iyi bin 100 seyahat acentesini Belek’te ağırlamak için düğmeye bastı. 2-5 Ekim arasında yapılacak organizasyonun olumlu etkileri şimdiden turizm rakamlarına etki etti.

Türk turizm sektörüne can suyu olan operasyonun ayrıntıları hakkında bilgi veren Germanyfans Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Baraner, Alman turizm pazarı ile ilgili Mart ayında elde edilen veriler için, “Tam bir faciaydı” dedi.

Baraner, şunları söyledi:
“2015 verileri 2014 yılının yüzde 24 gerisindeydi. Biz bu süreçte Turizm Fuarı’nı bekledik. Fakat yine olmadı. Bunun üzerine Türk turizmciler, deyim yerindeyse tam bir Almanya seferberliği başlattı. Almanya başta olmak üzere Almanca konuşulan ülkelerdeki 15 bin seyahat satış noktası ile işbirliği yaptık. Müşteriye ulaşmak için tüm kanalları denedik. Sosyal medyayı yoğun biçimde kullandık. Türk otellerinin satış müdürleri inanılmaz, insanüstü gayretle mucize denebilecek bir başarıya imza attı. Hiçbir devlet kurumundan destek almadan, 90 günde maraton koşup facia olarak gördüğümüz o tabloyu ortadan kaldırdılar.”

BELEK'TE NE KONUŞACAKLAR

BELEK’teki turizm buluşmasında ön plana çıkarılacak konular hakkında da bilgi veren Hüseyin Baraner şöyle dedi:
“Biz bu operasyonu çok önemsedik. Eğer bu hareket yapılmasaydı açıkçası Antalya kilitlenebilirdi. Ancak bu mucize yaratıldı ve biz Belek’te üç başlığı konuşacağız:
1) Türkiye’deki lüks oda ve villaların tanıtımı yapılarak üst grup Alman turist hedeflenecek.
2) Antalya’da sağlık ve spor turizminin ne kadar kaliteli biçimde yapılabildiği vurgulanacak.
3) Avrupa’da kimsenin EXPO 2016’dan haberi yok. Biz konuklarımızı otobüslerle EXPO alanına götürüp tanıtım yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!