Antakyalılar depremzedeler için bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Antakyalılar depremzedeler için bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2023 12:04

Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Almanya’daki sivil toplum kuruluşların başlattığı maddi ve manevi yardımlar devam ediyor. Nürnberg-Antakya Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri Hatay ve çevresindeki depremzedelere maddi yardımda bulunmak için Nürnberg Lades Event Saal’de müzikli bir etkinlik düzenledi.

Haberin Devamı

Antakyalılar depremzedeler için bir araya geldi
GİRİŞ biletinin 39 Euro olduğu gecede, Joachen ve Gülseren Suzan Menzel çiftinin deprem sonrası Hatay’daki durumla ilgili hazırladığı ‘Ümitliyiz’ adlı belgesel filmi gösterildi, Grup Karma’dan Recep Rayan sahne aldı. Gecede, Antakya hakkında bilgi veren Nürnberg-Antakya Kültür ve Dayanışma Başkanı Semir Horoz, yapılacak her yardımın ve bağışlanacak her bir Euro’nun depremzedelerin acılarını paylaşma konusunda fayda sağlayacağını söyledi. Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König ise şöyle konuştu: “Sevdiklerimiz ve değer verdiklerimiz aniden bir nedenle gözümüzün önünde kaybolup gidiyor. Nürnberg Belediyesi Meclis üyelerimizden Lemia Yiyit başta olmak üzere çok çalışanımızın yakınları depremde hayatlarını kaybetti. Türkiye’deki büyük deprem sonrasında çok sayıda insan da aniden aramızdan ayrıldı. Bizler, aramızdan ayrılanlar için dualarımızı devam ettirmeliyiz ve geride kalan depremzedelerin acılarını dindirmek için çaba sarf etmeliyiz. Nürnberg Belediyesi olarak depremin ilk gününden itibaren depremzedelerin acılarının hızlı bir şekilde iyileştirilmesine yönelik Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ile görüşme yaptık. Bölgede ihtiyaçların giderilmesi için TIR’lar dolusu yardım malzemesi gönderdik. Maddi yardım kampanyaları başlattık.”
Antakyalılar depremzedeler için bir araya geldi

Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König
Antakyalılar depremzedeler için bir araya geldi
Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi Lamia Yiyit

Haberin Devamı

‘BOZ ATLI HIZIR OLUP...’
Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi Lamia Yiyit de “Deprem nedeniyle geçirdikleri travma sonucunda kendine gelemeyen ailelerimizin sayısı azımsanmayacak kadar. Deprem bölgesindeki acıları hafifletmek, mağdurlara doğrudan destek olmak ve depremzedelerimizin sürekli yanında olduğumuzu onları unutmadığımızı göstermek için düzenlenen yardım etkinlikleri ve yapılacak maddi destekler önemli. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bulunarak deprem bölgesinde yıkılan şehirleri tekrar kuracağımıza ve insanların tekrar yüzlerini güldüreceğimize inanıyorum” dedi. Dinler arası diyaloğun önemine değinen Dr. Jürgen Krönlein ise “Barış ve birliktelik için din, dil, ırk ayırımı yapılmadan, deprem ve sel felaketi gibi durumlarda zorda kalan insanların yardımına koşmalıyız” diye konuştu.
Bahai Cemaati Başkanı Ali Aslan depremden kurtulanların yanında olduğumuzu göstermek için her türlü desteğin verilmesi gerektiğini belirtirken, Nürnberg Alevi Kültür Merkezi-Cem Evi’nden Deniz Serin, “Hepimiz bir boz atlı Hızır olup zorda kalan insanlarımızın ayrım yapmadan yanında yer aldığımızı göstermek için bu gibi etkinliklere gereken desteği vermeliyiz” dedi.
Gecede dernek üyesi Hüseyin Yıldız’ın Kuran-ı Kerim’den sureler ile birlikte ezan okuması, özellikle Alman davetlilerin ilgi odağı oldu.

Antakyalılar depremzedeler için bir araya geldi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!