Annesi o an anladı

Güncelleme Tarihi:

Annesi o an anladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2015 12:01

Kaybolduğu 4 Ocak’tan beri her gün kanalda kızını arayan Mustafa Yalabik, geçen Cuma günü bu kez eşi Akile Yalabik ile aynı yerdeydi... Polisin, Esma’nın cesedini bulduğu sırada Yalabik çifti de tesadüfen karşı kıyıdaydı... Akile Yalabik, o an anladı...

Haberin Devamı

Cuma namazı sonrası evine gelen Mustafa Yalabik, eşi Akile Yalabik’in, “Esma’ya gidelim” demesi üzerine Treptow’daki kanala kızını aramayı çıktılar. Kanalın güney tarafındaki kıyısında kızlarına ait bir iz arayan Yalabik çifti, çaresiz kanal kıyısında aramalarını sürdürdüğü sırada, Akile Yalabik’in dikkatini karşı kıyıda bekleyen polis botu üzerindeki hareketlilik çekti. Kanalın en geniş olduğu ve gölü andıran bölümünün karşı kıyısında çok da net görünmemesine rağmen Akile Yalabik, “Esma’yı buldular. Oraya gidelim” dedi. Mustafa Yalabik, “Yok bir şey. Polisler normal duruyorlar orada” itirazına aldırmayan Akile Yalabik, ısrarla karşı tarafa geçmek istedi.

BÖYLE Mİ SÖYLENİR!

Eşinin ısrarları karşısında fazla direnmeyen Mustafa Yalabik, birlikte 200 metre yürüyerek köprünün üzerinden karşı kıyaya geçti. Yaklaşık 200 metre daha yürüyen çifti bota yaklaştığı sırda görevli polis durdurdu. Polis, “Kanaldan ceset çıkarılıyor” diyerek geçişlerine izin veremedi. Mustafa Yalabik, “O benim kızım. Gitmem lazım” deyince Akile Yalabik fenalaştı. Bu sırada olay yerine adli tıp uzmanları, ambulans ve daha çok sayıda polis geldi. Önce fenalaşan anneye müdahale edildi. Anneye sakinleştirici iğne yapıldı. Çift uzaklaştırıldı. Ardından gelen bir başkomiser Yalabik çiftine kanaldan çıkan cesedin Esma’ya ait olduğunu söyledi. Mustafa Yalabik, “Çok kolay söyledi. Sanki normal bir haber verir gibi. Ama biz yıkıldık” diye tepki gösterdi.

OTOPSİ YAPILIYOR

Suyun altında 55 gün kalan Esma’ın cesedi otopsi yapılmak üzere adli tıpa kaldırıldı. Adli tıp uzmanları otopsinin yarın tamamlanacağını tahmin ediyor. Esma’nın cesedi büyük bir ihtimalle Perşembe günü ailesine teslim edilecek.

Haberin Devamı

ESMA DEDESİNİN YANINDA YATACAK

Esma’nın cenazesi Berlin’de kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilmek üzere memleketi Uşak’a götürülecek. Esma, Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Kökez köyünde dedesinin yanında toprağa verilecek. Mustafa Yalabik, “Kızımı dedesinin yanında toprağa vereceğiz. 2.5 yıl önce ölen dedesini çok seviyordu. Annesiyle karar verdik, dedesinin yanında olsun istedik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!