‘Anneler de çocuklarını Türkçe derslerine götürsün’

Güncelleme Tarihi:

‘Anneler de çocuklarını Türkçe derslerine götürsün’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 10:01

Duisburg Merkez Ülkü Ocağı bayram arifesinde düzenlediği iftar programında farklı kesimleri bir araya getirirken, T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Muteber Gamze Bozgöz Türkçe ile ilgili bir konuşma yaptı ve özellikle annelerin çocuğun eğitimindeki önemine vurgu yaptı.

Haberin Devamı

‘Anneler de çocuklarını Türkçe derslerine götürsün’

DUISBURG Merkez Ülkü Ocağı’nın konferans salonunda gerçekleştiren 15. geleneksel iftar programında teşkilatın Onursal Başkanı Eren Yakışır, bir açılış konuşması yaptı, yerel siyasetçi Rainer Grün, Duisburg’da yapılan yerel siyasi çalışmalarla ilgili bilgi verirken, gelen sorular üzerine Duisburg yabancılar dairesinde yaşanan sorunlara değindi.

‘TÜRKÇE BİZİM KİMLİĞİMİZ’
Duisburg’daki davete 2 çocuğuyla birlikte gelen Eğitim Ataşesi Gamze Bozgöz “Çocuğu nereye götürürsen oraya gider, bakın ben onları aldım buraya getirdim, anneler de çocuklarını Türkçe derslerine götürsün” diyerek Türkçe derslerine katılım konusunda hem çağrı yaptı hem de her zaman olduğu gibi çocuk eğitiminde annelerin rolüne vurgu yaptı. Konsolosluğa gelen çocuklarda Türkçelerinin çok yetersiz olduğunu gözlemlediğini belirten Ataşe Gamze Bozgöz, bunun Almanya’da dert edinilmesi gereken en büyük sorun olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Türkçe bizim kimliğimiz, anadil bizim mevcudiyet sebebimiz. İnançlarımızı dinimizi, milli manevi değerlerimizi, kültürümüzü dilimiz üzerinden yeni nesillere aktarabiliriz. Türkçe bizim gerçekten gurur duymamız gereken bir dil, çünkü Türkçe dünyada en yaygın konuşulan beşinci dil; 220 milyonu aşkın insan Türkçe konuşuyor. Biz dilimizle her zaman gurur duymalıyız evlatlarımıza da bunun sevgisini aşılamalıyız. Peki ne yapabiliriz?

Haberin Devamı

‘Anneler de çocuklarını Türkçe derslerine götürsün’

‘EĞİTİM BİR BEKA MESELESİDİR’
Eğitim meselesi beka meselesi olduğunu bildiğimiz için biz eğitim ataşeliği olarak bununla ilgili eğitimler, seminerler, bilgilendirme toplantıları yapmak için buradayız ama sizlerle ne yapabiliriz? Ben burada en büyük sorumluluğun velilere düştüğünü düşünüyorum. Okuldaki Türkçe derslerine katılımı artırmamız lazım burada yaşayan çocukların yüzde sekseni derslere katılmıyor. Burada sizlere hizmet vermeye hazır maaşları Alman devleti tarafından sizlerin de vergileriyle ödenen 500 tane Türkçe öğretmeni var. Neden onlardan yararlanmayasınız. 15 veli bir araya gelip imza topladığında okullar bu dersleri açmakla mükellefler” diyen Bozgöz, çocuklara camilerde de Türkçe öğretilebileceğini gündeme getiren bir vatandaşa çocukların okulda Türkçe öğrenmeleri gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Okulda sadece ABC alfabe öğretilmiyor. Türk dili inançlarımız, dinimiz, kültürümüz, edebiyatımız değerlerimiz öğretiliyor çocuklara. O yüzden Türkçe derslerini okulda almaları çok önemli. Ayrıca çocuklarınızla evinizde lütfen Türkçe konuşun, Almancayı zaten okul da dahil olmak üzere her yerde duyuyorlar, Türkçeyi ancak sizden evde duyabilirler. Çocuklarınızın mümkünse hafta sonlarında Türkçe konuşulan etkinliklerde vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Maarif Vakfı, Duisburg’da çok güzel bir yer açtı, çok güzel etkinlikleri var. Hafta sonu çocuklarınızı oraya götürebilirsiniz.” Gamze Bozgöz, ataşeliğin sosyal medya hesaplarının da takip edilerek çalışmalardan bilgi edinilebileceğini ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!