Aman dikkat! Bu yalana kanmayın...

Güncelleme Tarihi:

Aman dikkat Bu yalana kanmayın...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 10:14

Almanya’nın Duisburg şehrinde yaşayan 51 yaşındaki Kayserili Türk, mesajlaştığı kadın tarafından dolandırıldı.

Haberin Devamı

Aynı gün içinde, iki farklı banka aracılığı ile 1450 Euro’yu Bulgaristan’daki Vasvie Hasanova adına gönderen Hidayet K., üçüncü kez para istenmesi üzerine dolandırıldığını anlayarak polise gitti.
Duisburg polisine suç duyurusunda bulunan Kayserili Türk, dolandırılma öyküsünü de aktardı.

“Başkaları da aynı tuzağa düşsün istemiyorum!” diyen Hidayet K., yaşadıklarını söyle anlattı:
“Bana şekerim, aşkım diye hitap ediyordu. Resimlerini gönderdi. Ailesinden, kendisinden uzun uzun bahsetti. ‘Birlikte gelecek kuralım!‘ diyerek beni kısa sürede etkiledi.”

95 BİN EUROM ALIKONULDU ŞEKERİM

Almanya’ya geleceği gün beni havaalanından aradı ve mağduriyetini anlattı. Daha önce Bulgaristan’da ailesinden kalan evi sattığını ve 95 bin eurosu olduğunu söylemişti. Sofya Havaalanı’ndan aradığında, “Şekerim 95 bin euroma el konuldu! Pasaportumu aldılar! Uçamıyorum! Ne olur yardım et!“ dedi. Vergisi yatarsa bu paranın benim adıma banka aracılığı ile gönderileceğini söyledi. Telefondaki yalvarışlarına dayanamadım ve istenen 450 euroyu havale ettim. Kısa sürede bir telefon daha geldi ve bana yanlış anladığımı ödenmesi gereken verginin 1450 euro olduğunu söyledi. Bu kez başka banka aracılığı ile 1000 euro daha gönderdim. Bin euroyu bankadan yeni borç almıştım“

Bir sonraki telefon konuşmasında pasaportunu aldığını anlatan Vasvie Hasanova, heyecanlı bir bekleyiş içindeki Hidayet K.‘dan 650 Euro daha isteyince iş çığrından çıktı. Şaşkın Türk, soluğu poliste aldı. Telefonlarına ve mesajlarına yanıt alamayınca aynı gün Düsseldorf Havaalanı’na giden Hidayet K., Airberlin’in o saatlerde Sofya’dan uçuşunun olmadığını öğrendi. İkinci kez havale yaptığı bankanın‚ “Tanımadığınız kişilere havale yapmayın!“ uyarısını dahi dikakete almayan Hidayet K. “Çok pişmanım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!