Almanya’nın yaptıklarını unutmayacağız

Güncelleme Tarihi:

Almanya’nın yaptıklarını unutmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2023 14:22

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Berlin’de Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Başbakan Olaf Scholz’la bir araya geldi. Hem Alman makamlarına hem de Alman halkına teşekkür eden Zelenski, Almanya’nın Ukrayna için yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

UKRAYNA Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın 24 Şubat 2022’de başlattığı savaştan bu yana Almanya’ya ilk resmi ziyaretinde, sergilediği dayanışmadan dolayı Alman halkına teşekkür etti. İtalya’da Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Başbakan Giorgia Meloni ve Hıristiyan aleminin manevi lideri Papa Francis ile cumartesi günü görüşmelerde bulunan Zelenski, Alman Hava Kuvvetleri’ne ait A319 tipi Airbus uçağıyla Roma’dan Berlin’e geldi. Gece saat 00.30’da Berlin Havalimanı’na iniş yapan uçağa iki ‘Eurofighter’ savaş uçağı eşlik etti. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı BER Havaalanı’ndan helikopterle Federal Savunma Bakanlığı makamının bulunduğu Berlin’in Tiergatren kesimindeki Bendleblock binasına gelen Zelenski, pazar sabahı saat 09.00’da Bellevue Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından kabul edildi. Geçen yıl 25 Ekim’de Ukrayna’yı ziyaret eden Steinmeier’le Zelenski kahvaltıda bir araya gelirken, görüşmeyle ilgili bir açıklamada bulunulmadı. Ancak Steinmeier’in Ukranya halkı adına öğleden sonra Uluslararası Aachen Şarlman Ödülü’nü alacak olan Zelenski’yi kutladığı belirtildi. Aynı zamanda hem Ukrayna halkına hem de kendisine barışın sağlanması için cesaret ve güç dilediğine işaret edildi.

Haberin Devamı

‘TEŞEKKÜRLER ALMANYA’
Zelenski, Cumhurbaşkanlığı Onur Defteri’ne, İngilizce, “Ukrayna’nın modern tarihinde zor zamanlarda, özgürlük ve demokratik değerlerin savunulmasında Almanya gerçek güvenilir bir dost olarak hep bizim yanımızda yer aldığını gösterdi. Birlikte kazanıp, barışı Avrupa’ya geri getireceğiz” yazdı. Aynı zamanda şahsi desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Steinmeiere’e ve sergilediği şahane dayanışmadan dolayı da Alman halkına teşekkür etti. Zelenski Onur Defteri’ne Almanca, “Danke Deutschland!” (Teşekkürler Almanya) yazdı.

Almanya’nın yaptıklarını unutmayacağız

Almanya’nın yaptıklarını unutmayacağız
BAŞBAKANLIK’TA RESMİ TÖREN
UKRAYNA Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Steinmeier’le görüşmesinden sonra Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından Başbakanlık binası önünde resmi törenle karşılandı. İki ülkenin milli marşlarının ardından görüşmelere geçildi. 2 saat süren görüşmeden sonra basın toplantısında konuşan Başbakan Scholz, Rusya’nın sürdürdüğü savaşı şiddetle kınadı. Almanya’nın 1 milyondan fazla Ukraynalıya kucak açtığını belirtirken, Ukrayna’yı politik, ekonomik ve insani olarak olduğu gibi askeri olarak da desteklediklerini vurguladı. Şimdiye kadar Ukrayna’ya 7 milyar Euro değerinde yardım yaptıklarını ve bunun devam edeceğini belirten Scholz, bu savaşın en kısa zamanda bitmesini umduklarının altını çizdi. Ukrayna’nın barışa hazır olduğunu ifade eden Scholz, Rusya’nın dikte edeceği bir barışın söz konusu olmadığına dikkati çekti ve Rusya’nın birliklerini geri çekmeden barış sağlanmasının mümkün olmadığını söyledi.
Almanya’nın yaptıklarını unutmayacağız

Almanya’nın yaptıklarını unutmayacağız
‘UKRAYNA SALDIRMIYOR, SAVUNUYOR’
Volodimir Zelenski de Alman halkına ve Scholz’un kendisine destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Almanya’nın ve diğer müttefiklerin desteğiyle dünya güvenliğine katkıda bulunduklarının altını çizen Zelenski, Ukrayna’nın haklarını savunmakta kararlı olduğunu vurguladı. ABD’den sonra en fazla yardımı Almanya’nın yaptığını hatırlatan Zelenski, bunu hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getirdi. Zelenski, Ukrayna’nın Rus topraklarına saldırmayı düşünmediğini ve kendi topraklarını savunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

2.7 MİLYAR EURO’LUK SİLAH YARDIMI
Şimdiye kadar Ukrayna’ya 2 milyar 750 milyon Euro değerinde silah yardımında bulunan Almanya’nın yeni bir ‘silah yardımı paketi’ hazırladığı açıklandı. Şimdiye kadar yapılan yardımlarda 20 Marder, 30 Leopard 1, 15 Gepard tankının bulunduğu belirtildi. Önümüzdeki dönemlerde ise 200 insansız hava aracı ile 4 adet Iris T tipi hava savunma sistemi ve lojistik araçlar ile mermi gönderilmesi öngörüldü.

BAKMADAN GEÇME!