Almanya’nın en güzeli Kira Geiss

Güncelleme Tarihi:

Almanya’nın en güzeli Kira Geiss
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2023 10:53

Almanya’nın Rus kentinde cumartesi akşamı finali gerçekleştirilen Miss Germany 2023 yarışmasının birincisi Magdeburglu Kira Geiss oldu. Gençlik çalışmalarına verdiği önemden dolayı Almanya’nın en güzeli seçilen Geiss, taç yerine ‘Kadın Lider Ödülü’ ve 25 bin Euro aldı.

Haberin Devamı

‘MISS Germany’ organizasyonu, 2019 yılında güzellik yarışması konseptini değiştirmişti. Organizatörler yeni konseptle, sadece dış değerlerle ilgili olan, bikini defileleriyle şekillenen klasik güzellik yarışmasından uzaklaşıp katılımcıların kişilikleri ve ‘misyonlarını’ ön plana aldı. Geiss, yarışma sırasında sahnede, gençken alkol ve uyuşturucuya bağımlı bir arkadaş çevresine nasıl girdiğini anlattı. Bir gençlik çalışma grubunun kendisinin bu durumdan kurtulmasında yardımcı olduğunu belirtti ve mentorluk yapmanın ne kadar önemli olduğunu ifade etti. Yeni ‘Almanya Güzeli’ Kira Geiss, ülke çapında bir gençlik platformu kurmak istediğini ve ‘demokratik gençliği teşvik etmeyi amaçladığını’ söyledi. Yeni konsepte göre Geiss, herhangi bir modellik sözleşmesi ya da fotoğraf çekimi yapamayacak. Ayrıca otomobil galerisi veya fuar açılışlarına da gitmemesi gerekiyor. ‘Miss Germany’ organizatörleri profesyonel olarak kariyerini şekillendirmesine destek olacak.

Haberin Devamı

Almanya’nın en güzeli Kira Geiss

15 BİN KİŞİ BAŞVURDU
Hafta sonu Rus kentinde yapılan finali Frauke Ludowig ve kızı Nele birlikte sundu. 15 bin kadının başvuru yaptığı yarışmada 10 kadın finale kaldı. Finalde bu yıl ilk kez bir de trans kadın olan Saskia von Bargen de yarıştı. Jüri üyesi ve ‘Miss Germany’ basın sözcüsü Jil Andert, seçim kriterlerinin profesyonellik, ilham verme ve kendini geliştirme yeteneği olduğunu söyledi. Bruce Darnell, Ruth Moschner, Nicolas Puschmann ve model Monica Meier İvancan jüride yer aldı. Geçen yıl Berlin’den sosyal girişimci ve oyuncu Domitila Barros ‘Miss Germany’ yarışmasını kazanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!