‘Almanya’daki varlığınızla büyük bir gurur duydum’

Güncelleme Tarihi:

‘Almanya’daki varlığınızla büyük bir gurur duydum’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2022 11:32

Almanya’nın Duisburg kentinde faaliyet gösteren Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği (BALDER) tarafından dün düzenlenen etkinlikte, Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlandı.

Haberin Devamı

VATANDAŞLARIN yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Balıkesir’den Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Feyyaz Çiftçi, yazar ve şair Yusuf Akgül, ses sanatçısı Erhan Cansever, Essen Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Mustafa Aldı, Oberhausen Türk Birliği Başkanı Metin Aziz Şenocak, Umut Yolu Derneği Başkanı Aynur Çelikdöven ve birçok dernek temsilcisi katıldı. Etkinlikte konuşan Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği (BALDER) Başkanı Kemal Kanıkurumaz, şunları söyledi:

‘Almanya’daki varlığınızla büyük bir gurur duydum’

“Bugün burada Balıkesirimizin kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlamasında bir aradayız. Hepinizin bildiği gibi, 1920’de Yunan işgaline uğrayan güzel ilimiz Balıkesir, Kuvâ-yi Milliye hareketi sayesinde 6 Eylül 1922’de yeniden hürriyetine kavuşmuştur. Bu tarihi hareketle, birlik ve beraberlikle kazanılmış zafer, 100 yıl sonra da bizlerin burada toplanmamıza vesile olan başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, kahraman Kuvâ-yi Milliye şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Bundan 60 yıl önce Almanya’ya gelen Balıkesirliler, dün kurtuluşta olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik ruhuyla, benliğimizi kaybetmeden derneğimizin çatısı altında, yaşamış olduğumuz topluma katkı sağlamaktadır. Okullar yeni döneme başladı. Çocuklarınızı Türkçe derslerine kayıt yaptırmayı ihmal etmeyiniz. Bu çok önemli, çocuklarımıza sahip çıkalım. Ana dil önemli, dilini kaybeden kendi benliğini de kaybeder. Bu konuda ataşelerimiz, derneğimiz her türlü bilgi ve desteği vermeye hazır.”

Haberin Devamı

‘Almanya’daki varlığınızla büyük bir gurur duydum’
Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Feyyaz Çiftçi, BALDER Başkanı Kemal Kanıkurumaz

‘DURUŞUNUZLA GURUR DUYDUM’
Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Feyyaz Çiftçi ise şöyle konuştu: “Gurur duyulacak bir şehrimiz var, gurur duyulacak insan topluluğumuz var. Burada, bu salonda gördüğümüz birlik ve beraberlik manzarası karşısında çok mutlu oldum. Almanya’daki varlığınız ve duruşunuzla büyük bir gurur duydum. Altıeylül Belediye kapısı her daim sizler için sonuna kadar açıktır, geldiğinizde herhangi bir sorununuz olduğunda yardımcı olmak için oradayız.”

Haberin Devamı

‘Almanya’daki varlığınızla büyük bir gurur duydum’

41 BAYRAK ADAM CANLANDIRILDI
Etkinliğe katılan yazar ve şair Yusuf Akgül, Balıkesir’in vilayet oluşu ve sonrasında düşman işgalinden kurtuluş mücadelesine dair bir sunum yaptı. Ayrıca Balıkesir’de Milli Mücadele sırasında Kuvâ-yi Milliye ateşini yakan ‘41 Bayrak Adam’ canlandırıldı. Etkinliğin eğlence bölümünde ise sanatçı Erhan Cansever ve Koç Kardeşler Orkestrası’nın yöresel müzikleriyle davetliler doyasıya eğlendi. Salona ellerinde Türk bayraklarıyla giriş yapan BALDER Karesi Zeybek Ekibi’nin Ege yöresi folklör gösterisi, davetlilerden yoğun alkış aldı. Üzerlerinde Türk bayrağı motifli tişörtler giydirilen çocuklar salona renk katarken, etkinlik salonuna Türk ve Alman bayraklarının yanı sıra ‘Hayat 10’la Güzel’, ‘Kırmızı Beyaz Sensiz Olmaz’, ‘Bu Kalp Sana Esir, Tek Sevda Balıkesir’ pankartları asıldı. BALDER Karesi Zeybek Ekibi’ni şimdiye kadar eğiten eğitmenlere, sanatçılara ve protokolde yer alan davetlilere birer teşekkür plaketi taktim edildi.

Haberin Devamı

‘Almanya’daki varlığınızla büyük bir gurur duydum’

BAKMADAN GEÇME!