Almanya’daki korku iklimi son bulmalı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’daki korku iklimi son bulmalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2024 11:21

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde çeşitli alanlarda çalışmalar yürüten Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Hannover Başkonsolosluğu’na ve çevre yerleşim yerlerindeki terör saldırılarını kınadı, yetkililerin bu olaylara acilen önlem almalarını istediklerini söylediler.

Haberin Devamı

STK’lar tarafından yapılan basın açıklamasında, uzun yıllardır Almanya’da yaşayan Türk toplumunun, barış ve huzuru ön planda tuttuğu, komşuluk ilişkilerinde empati kültürünü benimsediği, topluma uyum sağladığı, kanunlara uyduğu ve kendisini bu ülkenin bir parçası olarak gördüğü belirtildi. Can ve mal güvenliğinin Almanya’da yaşayan herkes gibi Türk toplumunun da hakkı olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi: “Bizler, can ve mal güvenliğimizi ülkenin yasalarına ve uygulayıcılarına emanet etmiş durumda olduğumuzu belirtmek isteriz. Bizler, demokrasinin düşmanı olan her türlü terörün karşısındayız. Demokratik bir ülke olan Almanya’da terör örgütlerinin bu denli eylem yapabilmesi demokrasiden yana olan herkes tarafından düşünülmesi, irdelenmesi gereken bir olgudur. Aşağı Saksonya’da Hannover Başkonsolosluğu’muz saldırıya uğruyor, iş yerlerimiz, ibadethanelerimiz, evlerimiz, otomobillerimiz terör eylemlerinden nasibini alıyor, daha da acısı can kayıpları veriyoruz. Demokratik bir ülke olan Almanya’nın her santimetresinde korku ve endişe yerine, barış ve huzur içinde yaşamak istiyor, bunun da sağlanmasını yetkililerden bekliyoruz.”

Haberin Devamı

‘FAİLLER YARGILANMALI’
“Türk toplumunun kanaat önderleri olarak, terörün kimliğinin olmadığı, demokrasinin de baş düşmanı olduğu kanısındayız. Bugün Türk toplumuna yönelik yapılan saldırıların gelecekte Almanya’nın demokrasisini tehdit edeceği endişesini taşıyoruz. Bunun içindir ki, birlikte yaşadığımız bu coğrafyada barışı, sevgiyi, hoşgörüyü hâkim kılmak için el ele vermenin en doğru yol olduğunu düşünüyoruz. Başkonsolosluğumuza ve değişik yerleşim yerlerine yönelik terör saldırılarını kınıyor, faillerinin bir an önce yargılanmasını, terör eylemlerinin son bulmasını, endişe ve korku ikliminin son bulmasını talep ediyor, ‘Yaşasın demokrasi’ diyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!