Almanya'da Türk İşadamına Federal Liyakat Nişanı verildi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Türk İşadamına Federal Liyakat Nişanı verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 12:14

Almanya’nın Köln kentinde yaşayan işadamı Hayati Önel’e, Federal Liyakat Nişanı verildi.

Haberin Devamı

Ekonomik, kültürel, manevi ve fahri alanlardaki çalışmalarından ötürü ödüle layık görülen Önel’e nişanı, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck adına Köln Anakent Belediye Başkanı Henriette Reker taktı.

Önel’in 1982 yılında Almanya’daki ilk türkçe yayınevini kurduğunu hatırlatan Reker, “Sayın Önel hem eğitim alanında hem de Türk-Alman ilişkilerinde bir öncüdür. Her zaman yol gösterici olmuş ve iki kültür arasında köprü vazifesi görmüştür. Ona bu ödülü verdiğim içim çok mutluyum. Köln Anakent Belediye Başkanı olarak ilk kez bir Federal Liyakat Nişanı veriyorum” dedi. Hayati Önel de, Almanya’nın en itibarlı ödüllerinden Federal Liyakat Nişanına layık görüldüğü için gurur duyduğunu ve çalışmalarına devam edeceğini dile getirdi. 

Almanyada Türk İşadamına Federal Liyakat Nişanı verildi

İşadamı Hayati Önel'e Federal Liyeket Nişanını Köln belediye Başkanı Henriette Reker taktı

Haberin Devamı

Hayati Önel, TEMA-Almanya Vakfı, TDU KRV, TDIHK, ATİAD, TİDAF, TG KRV ve DİTİB gibi birçok önemli kuruluşta başkan veya başkan yardımcılığı yaptı. Köln Ekonomi ve Kültür Elçisi olan Önel, 1999’da Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den Devlet Üstün Hizmet Madalyası almıştı. Hayati Önel fahri hizmetlerinden ötürü her iki ülkeden de ödül alan sayılı kişiler arasına girdi.

BAKMADAN GEÇME!