Almanya’da seçim zaferi kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da seçim zaferi kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2023 11:50

Yurtdışında 1.5 milyon ile en fazla Türk seçmenin yaşadığı Almanya seçim sürecini yakından izledi. Almanya’da yaşayan Türkler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanmasının ardından sokaklara çıktı.

Haberin Devamı

Berlin’de, Aachen’de, Köln’de, Duisburg’da, Hamburg’da, Stuttgart’ta, Frankfurt’ta, Münih’te ve daha birçok kentte yaşayanlar ellerinde bayraklar ve Erdoğan posterleriyle otomobillerine binerek caddelerde “Erdoğan, Erdoğan, Erdoğan” sloganları attı. Başkent Berlin’in ünlü Ku’Damm caddesi üzerindeki konvoya yoğun katılım nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Köln’deki Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) sonuçları genel merkezde takip etti. Recep Tayyip Erdoğan’ın kesin olmayan sonuçlara göre seçimi kazandığı haberiyle tüm idareciler sloganlarla sevinç gösterisi yaptı. Köln Başkonsolosluğu önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Erdoğan posterleriyle kutlamalara katıldı.

Almanya’da seçim zaferi kutlamaları
Duisburg’da Türkiye kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı ‘kutlama semti’ olarak bilinen Hamborn, seçim sonuçlarının açıklanmasıyla vatandaşların toplanma alanı oldu. Ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerini taşıyan Türkiye kökenliler, seçim zaferi şarkıları söyledi. Belediye binasının bulunduğu tanınmış cadde B8 üzerinde araçlarıyla sevinç turu da atan vatandaşlar, araçlarından bayrakları salladı.
Almanya’da seçim zaferi kutlamaları
Nürnberg’deki Türk Sineması Rio Palast’da seçim sonuçlarını izleyen AK Parti gönüllüleri ise daha sonra konvoylar oluşturarak Plarer Meydanı’nda toplandı. UID Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Yılmaz Deliduman, “Seçimi kimse kaybetmedi, kazanan Türkiye oldu. İnşallah bundan sonra Türkiye’nin geleceği noktasında yüzyılın yeni Türkiye’si için adımların daha dikkatli atılarak toplumun kutuplaştırılmadığı bir ortam yaratılarak seçim sonuçları hayırlara vesile olur” dedi. UID Nürnberg Bölge Başkanı Salim Elcivan da “Seçimi Türk olan herkes kazandı. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun” açıklamasında bulundu. Nürnberg’deki kutlamalar sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Klakson çalarak konvoy oluşturan vatandaşlar, sevinçlerini marşlar, şarkılar söyleyerek paylaştı.
Almanya’da seçim zaferi kutlamaları

BAKMADAN GEÇME!