Almanya’da kitlesel taciz depremi

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da kitlesel taciz depremi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 09:27

Almanya’nın Köln ve Hamburg kentlerinde meydanlarda yeni yılı kutlayan genç kızların bir grup mülteci tarafından taciz ve gaspa uğraması, Almanya’yı ayaklandırdı.

Haberin Devamı

Açık bir toplum olan Almanya, bu yılbaşı kutlamalarında kitlesel taciz ve cinsel saldırı olaylarıyla sarsılıyor. Köln ve Hamburg’ta ellerinde şampanya bardakları yeni yılı karşılamak için meydanlara koşan çok sayıda genç kız ve kadın, taciz, cinsel saldırı ve gasp şoku yaşıyor. Cinsel tacize uğrayanların sayısı ise her geçen gün daha da arttı.

Sadece Köln'de 90'ı aşkın kadın, cinsel saldırı, taciz ve gaspa uğradıkları gerekçesiyle polise suç duyurusunda bulundu. Hamburg’ta da yine aynı şikâyetlerle çok sayıda kadın polise gitti. Kurban sayısının çok daha yüksek olduğu, utandıkları için birçok kadının polise gidemediği düşünülüyor. Yetkililer ise taciz edenlerin Arap ve Kuzey Afrikalı mülteciler olduğunu açıkladı.

ETEK GİYSEYDİM YANMIŞTIM

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre Köln’de bin civarında Arap ve Kuzey Afrikalı mülteciler gruplar halinde ana tren garı önündeki meydana giderek, kızları arkadan ve önden taciz etti, aynı zamanda çantalarından cüzdan ve cep telefonlarını çaldı. Kurbanlardan bir kadın yaşadıklarını şöyle anlattı:

“İki kız, bir erkek arkadaş Köln'de meydanda yeni yılı karşılamaya gittik. Tren istasyonundan çıkar çıkmaz, kalabalık yabancı bir erkek grubuyla karşılaştık. Bakışları ürkütücüydü. Birbirimizden arka arkaya tutunarak kalabalığın arasından geçmeye çalıştık. Bir tünel açıldı. Ama birden elleriyle bizi taciz etmeye başladılar. Şansıma pantolon giymiştim. Eğer etek giymiş olsaydım yanmıştım.” Polis, kurbanların panik, korku ve şok içinde ağlayarak geldiğini anlatıyor. Bir polis bir grubun arasından zorla bir kızı çekip çıkarıyor. Bazı kızlar ağlayarak, civardaki bar ve cafelerin güvenliğine sığınıyor.

ASLA KABUL EDİLEMEZ

Bu yaşanan Almanya’da deprem etkisi yarattı. Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker, olayları ‘ürkütücü’ olarak niteledi ve dün acil bir kriz toplantısı düzenledi. Reker, “Bir hukuk boşluğu yaratılmasına asla müsamaha etmeyiz” dedi. Olayın yaşandığı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jaeger ise “Kuzey Afrikalı bir grup erkeğin savunmasız kadınlara pervasızca cinsel saldırıda bulunarak aşağılaması, asla kabul edilemez” diye konuştu. Polis Sendikası Başkanı Arnold Pickert de “Eğer bizim açık toplumumuza uyum sağlamada ve özgürlüklere saygıda sorunu olan mülteciler varsa, bunun üzerine yasaların tüm gücüyle gidilmeli” diye konuştu. Köln Polisi, artan şikayetler üzerine özel bir soruşturma komisyonu kurdu. Olay akşamı gözaltına alınan 10 şüpheliden üçü serbest bırakıldı. Olaylar yaşandığı sırada meydanda olan güvenlik güçlerinin olayları fark etmemesi ise eleştiri konusu.

Almanya’da kitlesel taciz depremi


DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Hükümetin uyumdan sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz, “Kadınlara yönelik saldırı beni dehşete düşürdü” dedi. Olayın hızla soruşturulup tüm yanlarıyla aydınlığa kavuşturulmasını, saldırganların yakalanıp yargılanmasını isteyen Özoğuz, bunun her fırsatta suçlanan mülteci ve yabancılar için de büyük önem arzettiğini söyledi. Cinsel taciz olayı üzerine sosyal medyada mülteci ve yabancılara karşı kışkırtıcı mesajlar yağıyor.

Almanya’da kitlesel taciz depremi


HESAP VERECEKLER

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas da olaylarla ilgili sert bir açıklama yaptı. Bakan Maas, “Biz bu sinsi ve iğrenç saldırıya tahammül edemeyiz. Bu olay açıkça organize suçun yepyeni bir boyut kazandığını gösteriyor. Tüm saldırganlar hakkında soruşturma açılacak ve hesap verecekler. Biz kentlerimizde insanları çıplak şiddete teslim etmeyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!