Almanya’da mevcut kısıtlamalara devam

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da mevcut kısıtlamalara devam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2022 10:38

Almanya’da Omikron varyantının etkisiyle vaka sayısı artmaya devam ederken, federal hükümet ve eyalet başbakanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda mevcut önlemlerin devam etmesi kararı alındı.

Haberin Devamı

ROBERT-Koch Enstitüsü (RKI) verilerine göre son 24 saat içerisinde 126 bin 955 yeni vaka tespit edildi, haftalık insidans değeri 894.3’e çıktı. Son 24 saat içerisinde koronavirüs nedeniyle 214 kişi yaşamını yitirirken, salgın başlangıcından bu yana toplam ölüm sayısı 116 bin 960’a yükseldi. Aktif koronavirüs sayısı 1 milyon 423 bin 700 olarak kayıtlara geçerken, kliniklerin yoğun bakım ünitelerinde Kovid-19 bağlantılı tedavi görenlerin sayısı 2 bin 438 olarak açıklandı. Salgınla ilgili gelişmeleri görüşmek üzere bir araya gelen federal hükümet ve eyalet başbakanları ise mevcut önlemlerin aynı kalması konusunda görüş birliğine vardı. Başbakan Olaf Scholz, düzenlediği basın toplantısında, aynı çizgide devam etmenin doğru olduğunu vurgulayarak, “Henüz enfeksiyon rakamlarının nasıl gelişeceğini, daha dramatik bir gelişme olup olmayacağını bilmiyoruz” dedi. Scholz, vatandaşlardan temkinli olmalarını isteyerek, kalabalık yerlerde katı temas kısıtlamalarının uygulanmaya devam edileceğini açıkladı. Scholz, aşı kampanyasının da yeniden hızlandırılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

TESTLERDE ÖNCELİK SAĞLIKÇILARIN
Sadece PCR testleri konusunda değişikliğe gidilen koronavirüs zirvesinde, test kiti tedarik sıkıntısının ortaya çıkması durumunda testlerin öncelikli olarak riskli hastalar ve sağlık çalışanları için yapılması öngörüldü. Bölgesel bazda yoğun bakım ünitelerinin aşırı dolması durumunda ise eyalet hükümetlerinin alınan kararlardan bağımsız olarak yeni önlemler alabileceği belirtildi. Hızlı antijen testi pozitif çıkanlar için ise PCR testi yerine doğruluğunu onaylayıcı ikinci bir hızlı antijen testinin yeterli olacağı açıklandı. Ülkede şimdiye kadar hızlı antijen testi pozitif çıkanların onaylatmak için tekrar PCR testi yaptırması gerekiyordu.

PROTESTOLARA DEVAM
Almanya’da zorunlu aşı politikası ve koronavirüs önlemlerine karşı çıkan gruplar ise yine bazı kentlerde sokaklara döküldü. On binlerce kişinin katıldığı gösterilerde yer yer olaylar çıkarken, Brandenburg’un Wandlitz kentinde 53 yaşındaki bir gösterici fenalaşarak yaşamını yitirdi. Dresden ve Zwickau kentlerinde yapılan prostestolarda ise polis ve basın mensupları saldırıya uğradı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!