Almanya’da ilk Afrika kökenli bakan

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da ilk Afrika kökenli bakan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2022 10:23

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde CDU ile Yeşiller arasında kurulan eyalet hükümetinde bir ilk yaşandı. Yeşiller Partisi’nden Sosyal İşler, Gençlik, Aile, Uyum ve Eşitlik Bakanı olan Aminata Toure, Almanya’da bakan olarak görevlendirilen ilk Afrika kökenli siyasetçi olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

AMINATA Toure, bakan olarak görevlendirilmesini “Tabii ki bu özel bir görev” diye nitelendirdi. RND’ye konuşan 29 yasındaki Toure, “Bana bunun kendileri için çok şey ifade ettiğini yazan insanlardan çok sayıda mesaj alıyorum. Ama önemli olan, bununla sorumlu bir şekilde başa çıkmak” dedi. Toure’nin ailesi 1991 yılında ülkeleri Mali’de yaşanan darbeden kaçarak Almanya’ya göç etti. 1992’de Münster’de dünyaya gelen Toure, 2017’de Yeşiller Partisi’nden Schleswig-Holstein Meclisi’ne seçildi ve 2019’da Eyalet Meclis Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.
Siyaset bilimleri ve Fransız filolojisi alanında öğrenim gören Toure, ailesinin kendisine verdiği bir tavsiyeye de dikkat çekti. Ailesinin kendisine, Almanya’daki bir azınlığın üyesi olarak, diğerlerinin yalnızca yüzde 100 verirken her zaman yüzde 200 vermesi gerektiğini açıkça belirttiğini vurgulayan Toure, “Ama günün sonunda, bir şekilde farklı olduğunuz için her zaman iki katını vermeye gerek olmayan bir toplum diliyorum” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!