Almanya’da Hamas faaliyet yasağı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da Hamas faaliyet yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2023 12:25

Başbakan Olaf Scholz, İsrail’nin kendisini savunma hakkı olduğunu vurgularken, Almanya’daki İsrail karşıtı gösterilerinin utanç verici olduğunu söyledi ve Samidoun’un ve Hamas’ın faaliyetlerinin yasaklanacağını ilan etti.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Olaf Scholz, Hamas’ın İsrail’de giriştiği saldırıları sert bir dille kınarken, Almanya’da Hamas’ın faaliyetlerinin ve Samidoun derneğinin yasaklanacağını açıkladı. İsrail’deki saldırılarla ilgili olarak Federal Meclis’te hükümet açıklaması yapan Şansölye Scholz, İsrail’in yanında olduklarını ve İsrail devletinin kendisini savunma hakkı bulunduğunun da altını çizdi. Federal Meclis’in onur konukları tribününde yerini alan İsrail Büyükelçisi Ron Prosor, ayakta alkışlanırken, Başbakan Scholz, geçen cumartesi günü İsrail’den gelen görüntülerin ve katliamların insanlık dışı olduğunu söyledi. İsraillilere “Sizinle birlikte üzülüyor, sizinle birlikte endişe duyuyoruz. Teröristlerin bu şiddetini şiddetle kınıyoruz” diye seslenirken, Almanya’nın ve Almanların İsrail’nin yanında olduğunu yineledi. Şansölye Scholz, İran’nın bu saldırılar sırasında Hamas’ı desteklediğine dair ellerinde herhangi bir bulgu olmadığını belirtirken, İran’a “İsrail’e saldırmak affedilmez bir hata olur” uyarısında da bulundu.

Almanya’da Hamas faaliyet yasağı

Haberin Devamı

HAMAS’A VE SAMIDOUN’A YASAK
Başbakan Scholz, Filistin yönetiminin suskunluğunun ‘utanç verici’ olduğunu söylerken, Filistin’e ekonomik işbirliği kalkınma projeleri çerçevesinde yapılan yardımların gözden geçirileceğini ve sonuca bağlanıncaya kadar yardımların durdurulacağını da açıkladı. Aynı zamanda Almanya’da Hamas’ın faaliyetlerinin yanı sıra Filistinli Esirlerle Dayanışma Ağı Samidoun’un yasaklanacağını da söyledi. Scholz, “Bizim Dernekler Yasamız keskin bir kılçtır. Güçlü bir hukuk devleti olarak bu kılıcı çekeceğiz” dedi. Başta Berlin olmak üzere Almanya’nın bazı kesimlerinde düzenlenen İsrail karşıtı gösterileri sert bir dille eleştirirken, “Utanç verici bir durum” değerlendirmesinde bulundu. “İsrail bayrağı yakmak suçtur” derken, bu ve benzer suçları işleyenlerin hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için derhal harekete geçilmesini de istedi. Almanya’da iç istihbarattan sorumlu Federal Anayasa Koruma Teşkilatı’nın verilerine göre çok büyük bir bölümü Alman vatandaşı olmak üzere Hamas’a destek veren 450’ye yakın kişi bulunduğuna da dikkat çekilidi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!