Almanya’da aşı kampanyası: ‘Ben kendimi koruyorum’

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da aşı kampanyası: ‘Ben kendimi koruyorum’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2022 12:12

Vaka sayısının artması üzerine Almanya’da “Ben kendimi koruyorum” sloganıyla aşı kampanyası başlatıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA genelinde Kovid-19 salgını vaka sayısının büyük ölçüde artması üzerine hükümet harekete geçerek aşı kampanyası başlattı. “Ben kendimi koruyorum” sloganıyla başlatılan aşı kampanyasına start veren Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, “Zor bir dönemde yaşıyoruz. Ukrayna savaşı görülebilir bir süre içinde biteceğe benzemiyor. Ciddi bir enflasyonla mücadeleyle karşı karşıyayız. Kovid krizi de bitmedi. Kış dalgası başladı. Ama biz hükümet olarak bu krizi bitirmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız” dedi.

‘HERKESE YETECEK KADAR AŞI VAR’
Son 24 saat içinde 114 bin 198 yeni vaka saptandığına ve 100 bin kişi başına son bir hafta içindeki insidansın 760.1’e ulaştığına dikkat çeken Lauterbach, isteyen herkesin 4’üncü aşıyı da yaptırabileceğini söyledi. Aşıların çok etkili ve kaliteli olduğunu özellikle vurgulayan Bakan Lauterbach, dördüncü aşıyı yaptıran 60 yaşın üzerindekilerde koronaya yakalanmaları halinde yaşamı yitirme riskinin yüzde 90 azaldığına da dikkat çekti. Berlin’de düzenlenen basın toplantısında “Herkese yetecek kadar aşı var” diyen Bakan Lauterbach, gelişmeler ışığında eyaletlerin gereken önlemleri alma olanağına sahip olduklarını da hatırlattı.

Haberin Devamı

‘VAKA SAYILARI ARTIYOR’
Yapılan kamuoyu yoklamalarına göre Almanya’da halkın çok büyük bir bölümünün özellikle kapalı alanlarda maske takılması zorunluluğundan yana olduğunu belirten Bakan Lauterbach, “Vaka sayıları artıyor. Eyaletler zaman kaybetmeden bu konuda kendileri karar vermeli” dedi. Öte yandan basın toplantısında hazır bulunan Kovid-19’a karşı alınan önlemleri protesto eden aktivistlerden Margarete Stokowski, 3 kez aşı olduğu halde kendisinin yeniden salgına yakalandığını, ancak hafif atlattığını söyledi. Margarete Stokowski, hükümetin başlattığı aşı kampanyasına tam destek verdiğinin de altını çizdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!