Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da 23 Nisan coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2023 12:13

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı Almanya genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı. STK’ların organize ettiği etkinliklere bölgelerdeki başkonsoloslarımız da katıldı. Münih, Duisburg, Bottrop, Köln, Nürnberg ve Bremen’de yapılan etkinliklere çok sayıda veli de katıldı.

Haberin Devamı

NÜRNBERG Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği ile Fürth DİTİB Derneği’nin birlikte düzenlediği ve Türk Sivil Toplum Kuruluşları, öğretmen ve öğrencilerin desteklediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Fürth Stadthalle’deki kutlama saygı duruşu, İstiklal Marşı, Alman Milli Marşı’nın okunmasıyla ve programda Din Hizmetler Ataşesi Necmettin Saydan’ın duası ile başladı. Kutlamada konuşma yapan Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz şunları söyledi: “23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının kurtuluş savaşı içinde egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Atatürk 23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününü bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında çocuk bayramı olarak da kutlanmaya başlamıştır. 1979 yılında ilk olarak altı ülkenin katılımıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu milli bayramımıza ortalama olarak her yıl 40’ın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgal eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurt dışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.”

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

‘TASADA VE KIVANÇTA BİRİZ’
Deniz “Milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bugün de bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşımalıyız. Bu nedenle, Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız” dedi. Kutlamaya, Başkonsolos Serdar Deniz, Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş, Bavyera SPD milletvekili Arif Taşdelen, Fürth Belediye Üçüncü Başkanı Dietman Helm, Bavyera CSU milletvekili Petra Gutenberg, SPD milletvekili adayı Aynur Kır, Fürth Entegrasyon Dairesi yetkilisi Sabrina Eiest ve Irma Seger, FDP milletvekili adayı Bülent Ekrem, Fürth önceki Belediye Meclis Üyesi Aydın Kaval, Fürth DİTİB Mevlana Camii Başkanı Refet Avcı, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte çok sayıda Türk ve Alman Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileriyle vatandaşlarımız hazır bulundu. Değişik ülkelerden çocukların da katıldığı kutlamada şiirler okundu, folklor ve oyun gösterileri ilgiyle izlendi.
Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

BOTTROP’TA DA 23 NİSAN SEVİNCİ
Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Bottrop şehrinde düzenlenen 23 Nisan etkinliği, yoğun katılımla coşkulu geçti. 23 Nisan’ın Pazar gününe denk gelmesiyle Almanya’da faaliyet gösteren Türk dernekleri, tam gününde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenlemede adeta bir birleriyle yarıştı. Bottrop şehrinde bulunan Inter Kulturelle Elterninitiative Bottrop e.V(INTEV BOTTROP) tarafından düzenlenen 23 Nisan şenliğine, yoğun katılım oldu. 23 Nisan etkinliği, INTEV BOTTROP bünyesinde Selma Karakullukçu yönetiminde minikler ve büyükler şeklinde iki ayrı müzik koroların türküler seslendirmesiyle başladı. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. INTEV BOTTROP Eş Başkanı İlyas Usluer, “Kıymetli misafirlerimiz, malumunuz bugün çifte bayramı kutluyoruz. 23 Nisan Bayramı’nı çocuklarımıza armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele mücadele etmiş olan, gazi ve şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyoruz. Değerli misafirlerimiz derneğimiz, birimizin çocuğu hepimizindir, hepimizin çocuğu birimizindir felsefesiyle hareket ederek, geleceğimizin güvencesi olan yavrularımızın eğitim, anadil, kültür alanında desteklenerek özgüvenleri yeterli ve yetenekli, kendi başlarına karar verebilen toplumsallaşmış, sosyalleşmiş gençlerin yetiştirilmesi amacıyla, bu tür etkinlikleri düzenlemektedir” dedi.

Haberin Devamı

YURT DIŞINDA MİLLİ BAYRAMLARIN ANLAMI DAHA DERİN OLUYOR
Münster Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Ayşe Nazlı Söylet ise konuşmasında, “Hepinizin her iki bayramını kutluyorum. 23 Nisan Bayramı’nı, Ulu Önder Atatürk çocuklara armağan ettiği bir bayram. Aynı zamanda dünyada ki tek çocuk bayramı. 23 Nisan Atatürk tarafından bu bayramın çocuklara armağan edilmesi de, gelecek nesillerimize ne kadar önemli bir görev olduğunu bizlere yeniden hatırlatıyor. Cumhuriyetin bizlere sunduğu imkânları anladıkça, değerinin daha da kavranıldığını düşünüyorum. Gelecek nesillerimize bu değerleri anlatma imkânı bulduğum için çok mutluyum. Bu imkânı da bize sağlayan INTEV BOTTROP yöneticilerine çok teşekkür ederim. Umarım nesiller boyunca tüm bayramlarımızı, taşıdığı değerleri ile birlikte bu şekilde kutlama fırsatını bulabiliriz. Milli bayramlarımızın özellikle ülkemizden uzaktayken bizler için, anlamı daha derin oluyor. Hem sahip olduğumuz cumhuriyeti hem de güzel vatanımızı, nice güzellikle ve hep beraber anıyoruz. Belkide kıymetini yeniden anlıyoruz. Bir yandan özlemlerimizi gideriyoruz belki de. Burada bulunmaktan gerçekten çok mutlu oldum” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

‘BUGÜNÜN KÜÇÜKLERİ YARININ BÜYÜKLERİ’
Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz, “23 Nisan, Türkiye’de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, birçok ülkede de Uluslararası Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır. Ben de bu güzel etkinlik vesilesiyle hepinizin ve özellikle çocuklarımızın bayramını kutluyorum” dedi. Başkonsolos Davaz şöyle konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türk ulusunun egemenliğini temsil eden TBMM’nin açıldığı 23 Nisan gününü çocuklara hediye etmiştir. Çünkü bugünün küçükleri, yarının büyükleri olduğunu ifade Atatürk, çocukların geleceğimizin güvencesi olduğunu biliyordu. Unesco’nun 1979 yılını Dünya Çocuk Yılı ilan etmesiyle, 23 Nisan Çocuk Bayramı Uluslararası bir nitelik kazanmıştır. Bu tarihten itibaren, Türkiye’de her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle dünyanın çeşitli ülkelerinden çocuklar bir festival ortamında bir araya getirilmekte ve küçük yaşlarda, birbirlerini tanımaları ve sevmeleri sağlanmaktadır. Bugün de burada Türk çocuklarıyla birlikte, çeşitli ülkelerden çocukların bulunmasını sevinçle karşılıyorum. Bugün burada Alman dostlarımızla birlikte gerçekleştirilen beraberlik, Almanya’da yaşayan Türk toplumunun Alman toplumuna entegrasyonunun en canlı örneklerinden birini oluşturmaktadır. 23 Nisan’nın Uluslararası Çocuk Bayramı olarak kutlanması, aynı zamanda uluslararası toplumun dostluğa, barış ve huzura duyduğu ihtiyaçın ifadesidir. Güdülen amaç, dünyanın bütün ülkelerinde yaşayan çocuklara, karşılıklı dostluk, sevgi ve saygı duygusunu en küçük yaşlardan itibaren aşılamaktadır. Dünyamızda pandeminin, doğal afetlerin, savaşların ve bunlara bağlı olarak ekonomik zorlukların yaşandığı bir dönemde, birlikteliğe ve yardımlaşmaya daha fazla ihtiyacımız var. Bunun son örneğini, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’da Pazarcık’ta meydana gelen ve Türkiye ve Suriye’nin önemli bir bölümünü etkileyen deprem felaketi sonrasında yaşadık. Depremde hayatını kaybeden insanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle, başta Alman ve uluslararası arama kurtarma ekipleri olmak üzere, yardımlarda bulunan federal ve eyalet makamlarına, belediyelere, STK’lara, yardım kuruluşlarına ve gönüllü çalışan insanlara içten teşekkürlerimi sunuyorum. Almanya ve KRV eyaleti, bize yalnız olmadığımızı göstermiştir. Özel bir teşekkürü de, deprem sonrasında büyük bir dayanışma gösteren Almanya’daki Türk Toplumu hak etmiştir. Almanya’daki Türk toplumunun depremin ilk günü itibariyle topyekün seferber olması takdire şayandır. Bu vesileyle, tüm STK’lara bu olağan üstü çabalarından dolayı bir kez daha teşekkürlerimi sunarım.” 23 Nisan etkinliği, Zeybek oyunu, semazen gösterisi, Hacivat-Karagöz oyunu, INTEV BOTTROP Manolya Folklor Grubu’nun gösterisinin ardından öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti.

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

DUISBURG’DA AÇIK ALANDA ŞENLİK
Almanya’nın Duisburg kentinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenlendi. Duisburg’un Rheinhausen semtinde faaliyet gösteren Almanya Balıkesirliler Derneği (BAL- DER), Atatürkçü Düşünce Derneği, DİTİB Rheinhausen Eyüp Sultan Camii ve Rheinhausen Türk Kültür Ocağı bir araya gelerek, 23 Nisan Internationales Kinderfest başlıklı bir etkinlik düzenlendi. Rheinhausen semtinin pazar yerinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine, dört ayrı derneğin yönetim kurulları ve üyelerinin yanı sıra, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. Etkinlik, 6 Şubat’ta Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Türk ve Alman ulusal marşlarının okunmasıyla başladı. Açık alanda pazar yerinde gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar, doyasıya eğlendi. İlk konuşmacı olarak kürsüye gelen Rheinhausen Belediye Başkanı Elisabet Liss, “Çocukların bir arada olması ve birlikte eğlenmeleri bizleri mutlu ediyor. Sevgili çocuklar, bu bayram sizin bayramınız. Korona pandemisi sırasında siz çocuklar, oyun oynayabilmek için sokağa çok çıkamadınız, daha çok evlerinizde durmak zorunda kaldınız. Bugün doyasıya eğlenin” dedi.

Haberin Devamı

‘ENTEGRE OLUN, AMA TÜRKÇEYİ UNUTMAYIN’
23 Nisan etkinliğine katılan ve burada bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan, “Öncelikle bizleri bir araya getiren, böyle güzel bir etkinlik düzenleyen dört ayrı derneğimize teşekkür etmek istiyorum” dedi. Başkonsolos Ayşegül Gökçen Karaarslan, şunlarını konuştu: “Bugün, bizim için çok anlamlı bir gün. Ayrıca iki bayramı bir arada kutluyoruz. Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı aynı günde kutluyoruz. Tüm vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın bu iki bayramını kutluyorum. Bu bayramlarımızı biraz buruk kutluyoruz. Malumunuz 6 Şubat’ta ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle acımız çok taze. Türk toplumu olarak buralardan memlekete el uzattınız, yaraları sardınız, destek oldunuz. O açıdanda genciyle, yaşlısıyla hepinize başkonsolosluğumuz adına çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Burada sizlerden çok, gençlerimize ve çocuklarımıza seslenmek istiyorum. Sizler, gerçekten çok şanlısınız. Ulu Önder Atatürk, sizlere bu bayramı armağan etti. Bunu da size güvendiği için, bugünün küçükleri yarının büyükleri dediği için, sizlere armağan etti. Sizlerden bizim tek istediğimiz, bulunduğunuz topluma daima entegre olmanız, ama bunu yaparken de, anadilinizi Türkçeyi, milli kültürümüzü, dinimizi unutmamanız. Bunları özellikle korumanızı istiyoruz.” Öğrencilerin şiirler okumasının ardından Almanya Balıkesirliler Derneği’nin (BAL- DER) Karesi Zeybek Ekibi’nin ellerinde Türk bayrakları ile etkinlik alanına gelişi ve alanda sergiledikleri Ege yöresi halk oyunları, pazar yerini dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı. 23 Nisan kutlaması, çocukların şiir okuması ve farklı oyunlarıyla devam etti.

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

KÖLN’DE 23 NİSAN COŞKUSU
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Köln’de de Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu’nda kutlandı. Yağışlı hava sebebiyle bu yılki
23 Nisan Bayram kutlama programı Köln Başkonsolosluğu nikâh salonunda yapıldı. Köln Başkonsolosu Turhan Kaya ve eğitim Ataşesi Muhterem Dilbirliği’nin günün anlam ve önemi üzerine yaptığı selamlama konuşmalarının ardından Köln ve çevre illeri okullarından gelen çocuklar Türk öğretmenlerinin nezaretinde sahne aldılar. Köln Konsolosluğu programında saygı duruşu, İstiklal Marşı, Maarif Europe Okul öncesi öğrencilerinin şarkı eşliğinde dansı, şiir, Aachen-Stolberg öğrenci grubu saz bağlama dinletisi, başkonsolosun koltuk devir töreni yapıldı.

Haberin Devamı

MÜNİH’TE KUTLAMA
Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan, Münih Eğitim Ataşesi Dr. Akın Deveci ve çalışma arkadaşları Münih Başkonsolosluğu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı düzenlediler.

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

BREMEN’DE ÇİFTE KUTLAMA
Bremen Jacobs Üniversitesi Ring Kampüsü’nde Hannover Başkonsolosluğu’nun himayesinde Milli Bayramları Tertip Komitesi ve Türkçe ve Türk Kültürü dersleri öğretmenlerinin organizesiyle düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması, Bremen’de Eyalet Meclis Başkanı Frank Imhoff, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Berlin Büyükelçisi Ahmet Başer Şen, Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya Muavin konsoloslar Ahmet Bekir Göksü, Ezgi Ertan Bayram, Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Kazım Kalkan, Jacobs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Uygun, eyalet milletvekili Oğuzhan Yazıcı (CDU) çok sayıda vatandaşın katılımıyla kutlandı. Saygı duruşu, Türk ve Alman Milli Marşları okunduktan sonra kutlama tertip komitesi adına konuşma yapan Birol Tan “Bremen’de 1969 yılından beri milli bayramlarımızı kutluyoruz. Bu sene de büyük bir kalabalığın katılımıyla ne yazık ki biraz da buruk bir sevinçle kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutlarım” dedi. “Atatürk’ün, aziz Türk milletinin egemenliğinin tecelli ettiği TBMM’nin açıldığı tarihi günü çocuklara armağan etmesi, Cumhuriyet’in geleceğinde yeni nesillere verdiği değerin ve duyduğu güvenin en somut göstergesidir” diyen Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim “Başarı yolu çocukların ve gençlerin iyi eğitim almalarından geçer. Almanya’da yaşayan Türk toplumunun Almancanın yanı sıra ana dilleri Türkçeyi de en iyi şekilde öğrenmeleri oldukça önemlidir. Türkçenin en iyi şekilde öğrenilebilmesinin, çocukların Türkiye ve kültürüyle bağlarının korunmasının, okul başarılarının artması bakımından da kilit önemde olduğunu unutmayalım. Tüm katılımcıların bayramını kutlarken, deprem dolayısıyla yurt dışından yardımlar dolayısıyla da herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAŞAR ŞEN DE KUTLADI
Kutlamaya katılan Berlin Büyükelçisi Ahmet Başer Şen de “103. yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız’ın Cumhuriyetimizin 100. yılında Almanya’daki vatandaşlarımızla birlikte kutlamamızın ayrı bir önemi var. Ülkemiz sizlerin de dedelerinizin cephelerde verdiği mücadelerler sonucu kuruldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 103 yıl önce kurduğu Meclis’in açılış günü adına çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutlarım” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA ÖNERİLER
Büyükelçi Şen, “Geleceğimiz olan sevgili çocuklar” diye çocuklara seslenerek şu önerilerde bulundu:
* Öncelikle anadilizi çok iyi öğrenin,
* Almanca ve başka dilleri de mutlaka öğrenin,
* Anne- babalarınızın sizlere öğrettikleri gelenekleri öğrenin ve yaşatın,
* Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi nasıl kurduğunu çok iyi öğrenin,
* Avrupa’yı elbette gezin ama Türkiye’ nin de her tarafını gezip tanıyın,
* Dünyayı daha yaşanılır bir ülke haline getirmek için el ele vererek çok çalışın,
* Hepinizin Ramazan ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nızı kutlarım.”

ATATÜRK ÇOK İLERİ GÖRÜŞLÜ BİRİSİ
Bremen Meclis Başkanı Frank Imhoff 23 Nisan kutlamasına katılarak çocukların ve katılımcıların bayramını kutladı. Imhof “Çocuklara bayram hediye eden ilk idareci. Geleceğimizin çocuklar olduğu gerçeğine bakacak olursak, Atatürk’ün çocuklara bayram hediye etmesinin ne kadar ileri görüşlü olduğunun da kanıtıdır. Çocuklarımız bizim geleneklerimizi sürdürürler. Depremzedelere yardımların devam etmesi gerekir. Herkesin Ramazan ve 23 Nisan Bayramını kutlarım” dedi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim, Büyükelçi Şen, Meclis Başkanı Imhoff kutlama sonrası çocuklara değişik hediyeler verdiler.

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

Almanya’da 23 Nisan coşkusu
ÇOCUKLARLA ÇİFTE BAYRAM
PFORZHEIM ve çevresi Türk Veliler Derneği’nin (PTVD e.V) ev sahipliğinde, Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmenleri ve öğrencileri hazırladıkları, egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Pforzheim’da sevinç ve coşkuyla kutlandı. Pforzheim Congress Centrum Pforzheim (CCP) salonundaki çifte bayrama, Karlsruhe Başkonsolusu Banu Terzioğlu, Pforzheim Belediye Başkanı Peter Boch, dernek başkanları, temsilcileri ve 2 bin kişi katıldı. Başkonsolos Banu Terzioğlu yaptığı konuşmada, “Güzel çocuklarımızla beraber çifte Bayramı Pforzheim’da kutladık. Ramazan Bayramımız ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Pforzheim ve çevresi Türk Veliler Derneği, bölgede görev yapan Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenlerimiz ile çocuklarımıza güzel program için çok teşekkür ederiz” dedi.

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

BAŞKANLIK KOLTUĞUNU KÜÇÜK İSTANBUL'A DEVRETTİ
23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara koltuk teslimi etkinliği ilk kez Pforzheim Belediye gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Peter Boch 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gymnasium öğrencisi İstanbul Nisa Karaca’ya koltuğunu devretti. Pforzheim Belediye Başkanı Peter Boch tören öncesi, öğrencileri, öğretmenleri ve Veliler Derneği Başkanı ve velileri kapıda tek tek karşılayarak çocukların bayramlarını kutladı. Öğrenci ve ailelerini ilk defa makamında kabul eden Peter Boch, öğrenciler ile bir süre sohbet etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle başkanlık koltuğuna oturan İstanbul Karaca büyük heyecan yaşarken yapmak istediği projeleri anlattı. Karaca, eğitim, spor, sanat ve kültüre yapılan desteğin artırılmasını istedi. Öğrenci Küçük Başkan Karaca; herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, sokak hayvanları için barınak, çocuklar için daha çok yeşil alan ve oyun parkı ve yolların daha güzelleşmesi için çalışmalar yapacağını söyledi. İstanbul Karaca kemanıyla Belediye Başkanı’nın sevdiği ‘Fluch Karibik’ ve Çanakkale türküsünü çaldı. Peter Boch çocuklarla tek tek ilgilendi. Program sonunda çocuklara ikramda bulundu hediye verdi.
23 Nisan Çocuk Bayramı’nda, Pforzheim’da ilk defa yapılan makam koltuk değimi programına Veli Derneği Başkanı Mümin Karaca, Türkçe Türk Dili Dersleri Öğretmeni Tacettin Keskin, Gülizar Körbulak, öğrenciler ve veliler katıldı.

Almanya’da 23 Nisan coşkusu

 

BAKMADAN GEÇME!