Almanya'da polis baskını

Güncelleme Tarihi:

Almanyada  polis baskını
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 13:41

Berlin polisi sabah saatlerinde Arap aşiretine mensup kişilerin evine baskın düzenledi. 220 özel eğitimli polisin katıldığı baskın sırasında 16 ayrı adresteki ev, dükkan ve işyerinde arama yapıldı. Aralarında son model spor Porsche marka otomobilin bulunduğu büyük miktarda mücevherata ve bir silaha da el kondu.

Haberin Devamı

Berlin polisi, dün sabaha karşı saat 04.30 sıralarında eş zamanlı olarak Arap aşiretine mensup kişilerin ev, işyeri ve dükkanları bastı. Yaklaşık dört saat süren baskın sırasında ev, işyeri ve dükkanlarda arama yapıldı. Aramalar sırasında polis dışarıda da ciddi güvenlik önlemleri aldı.

Neukölln, Hermsdorf ve Lankwitz'de 14 ev ve işyerine baskın yapan polis, burada altı şüpheliyi yakaladı.

Ardından Gropiusstadt'da iki eve daha baskın düzenlendi. Burada da iki kişi daha yakalanınca gözaltına alınanların sayısı sekize yükseldi.

Almanyada  polis baskını


POLİS LÜKS ARAÇA EL KOYDU

Polis baskın sırasında büyük miktarda mücevherat ve nakit paraya el koydu. Aramalarda ayrıca bir de silah bulundu. Polis zanlılara ait son model lüks spor tipi Porsche'de el koydu. Özel çekici çağrılarak lüks araç polis garajına çekildi.

Almanyada  polis baskını


Baskın ile ilgili açıklama yapan Berlin Polis Sözcülüğü, sabah saatlerinde yapılan geniş çaplı baskının, adam öldürmeye azmettirmek ve soygun nedeniyle  yapıldığını duyurdu.

Yakalananlar arasında 2014 yılında kentteki en büyük mağaza olan KADEWE'ye girip burada yaklaşık bir milyon Euro değerinde mücevherat ve lüks saatler çalın zanlılar da bulunuyor. Ayrıca gözaltına alınlardan birisinin kadın meselesinden ölüm emri verdiği de sanılıyor.  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!