Almanya, Türkiye'yi ‘yüksek riskli’ statüsünden çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Almanya, Türkiyeyi ‘yüksek riskli’ statüsünden çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2022 12:30

Almanya, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 62 ülkeyi salgında yüksek riskli ülke statüsünden çıkardı. Yarından itibaren geçerli olacak kurallar özellikle seyahate çıkmak isteyen çocuklu aileleri rahatlatacak. Aşı olmayan 12 yaş altı çocuklar karantinaya girmeyecek.

Haberin Devamı

Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) bu kararından sonra yüksek riskli ülke kalmadı. RKI’den yapılan açıklamada, “Omikron varyantı daha yaygın hale geldikçe, bu varyantın yaşamı tehdit eden bir hastalığa neden olma yeteneğinin, daha önce baskın olan varyantlara kıyasla daha az şiddetli olduğu görülmüştür” denildi. Ancak enstitü, ülkelerin yüksek riskli bölge statülerinin kaldırılmasına rağmen durumun her an değişebileceği uyarısında bulunarak dikkatli davranılmasını istedi.
OMIKRON YAZIN DA DEVAM EDECEK
Öte yandan koronavirüs salgını döneminde ismi öne çıkan isimlerden olan virolog Christian Drosten, vaka sayısının düşmesine rağmen salgının yaz aylarında da yayılmaya devam edeceği uyarısında bulundu. NDR radyosuna konuşan Drosten, bir yandan aşılamanın yavaşlar olduğuna diğer yandan ise Omikron varyantının kolay yayılma hızına dikkati çekerken, “Bu yüzden enfeksiyonsuz bir yaz olmayacağını varsayıyorum” dedi. Güney Afrika’da Omikron dalgasının yaz ortasında dik bir şekilde yükseldiğine dikkati çeken Drosten, bu nedenle yaz aylarının rehavetine kapılıp kalabalık ve kapalı ortamlarda maskelerin çıkarılmaması gerektiğini ifade etti.

Almanya, Türkiyeyi ‘yüksek riskli’ statüsünden çıkardı

Haberin Devamı

Almanya, Türkiyeyi ‘yüksek riskli’ statüsünden çıkardı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!