Almanya sığınmacı sınırına dayandı

Güncelleme Tarihi:

Almanya sığınmacı sınırına dayandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2022 10:11

Almanya’da savaş başladığından bu yana Ukrayna’dan yaklaşık 1 milyona yakın mülteci geldi. Bunun üstüne diğer ülkelerden gelen mülteciler eklenince birçok eyalet konaklama imkânlarının sınırına dayandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da mülteciler için kalacak yer sayısı giderek azalıyor. Şu anda 16 eyaletin 12’sinde yeni mülteci dağıtımı yapılamıyor. Ukrayna’dan gelen mültecilerin yanı sıra diğer ülkelerden gelen sığınmacıların sayısının da yüksek olması eyaletleri zora soktu. Federal İçişleri Bakanlığı sözcüsü RND’ye yaptığı açıklamada, savaşın başlamasından bu yana 980 binden fazla kişinin Ukrayna’dan Almanya’ya geldiğini kaydetti. Sözcü, bazı eyaletlerin ise Balkan rotasındaki mülteci sayısının da artması nedeniyle yakında kapasitelerinin sınırlarına ulaşacaklarına dair endişelerini dile getirdiklerini söyledi. Bu çerçevede, 12 eyaletin ‘ilk dağıtım sistemini durdurduğu’ açıklandı. Bakanlık sözcüsü, yeni mültecilerin kabulüne yönelik geçici engellemelerin olağan dışı olmadığını ifade etti. Ancak büyük eyaletlerin hâlâ sığınmacı kabul edebildiği için bir dağıtımın yapılabildiği kaydedildi. Sözcü, federal hükümetin, 318 federal mülkü kullanıma sunarak yardımcı olduğunu ve başka destek tedbirlerini incelediğini belirtti.

Haberin Devamı

Almanya sığınmacı sınırına dayandı
163 BİNDEN FAZLA UKRAYNALI ÖĞRENCİ
Savaş başladığından bu yana Ukrayna’dan Almanya’ya özellikle kadınlar, çocuklar ve gençler sığınmacı olarak geldi. Bu durum, çocukların daha fazla olduğu bölgelerde eyaletlerde eğitim alanında sıkıntıya neden oldu. Protestan Basın Servisi’nin ilgili bakanlıklar arasında yaptığı bir araştırmaya göre, en az üç eyalette henüz tüm öğrenciler okula yerleştirilemedi. Eğitim ve Kültür İşleri Bakanları Konferansı’na göre, geçen hafta sonuna kadar 163 binden fazla Ukraynalı genel veya mesleki okullara yerleştirildi. Bunların çoğu en kalabalık eyaletler olan Kuzey Ren-Vestfalya, Bavyera ve Baden-Württemberg’de yerleştirildi. Ağustos ortası itibariyle Ukrayna’dan gelen 18 yaş altı 350 binden fazla çocuk ve genç, mülteci olarak Merkezi Yabancılar Sicili’ne kaydedildi.
KRV’DE OKULLARA 32 BİN 800 ÖĞRENCİ YERLEŞTİ
Ağustos ayının başında okulların yeniden açıldığı Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde, Ukrayna’dan gelen yaklaşık 32 bin 800 öğrenci bir eğitim kurumuna yerleştirildi. Ancak Eğitim Bakanlığı’na göre 2 bin 100’den fazla çocuk ve gence henüz bir okul yeri tahsis edilemedi. Eğitim Bakanlığı’na göre Saksonya’da kayıtlı 10 bin öğrenciden 9 binine yer ayarlanabildi. Thüringen’de ise Ukrayna’dan gelen 2 bin 600 kadar çocuk ve gencin okula gitme zorunluluğu bulunduğu ve bunlara ilişkin kısmen karmaşık prosedürlerin henüz tamamlanmadığı bildirildi. Birçok eyalette Ukraynalı öğrenciler öncelikle özel sınıflara yerleştiriliyor ve dil eğitimi alıyor.

BAKMADAN GEÇME!