Almanya nüfusunun yüzde 40’ı riskli grupta

Güncelleme Tarihi:

Almanya nüfusunun yüzde 40’ı riskli grupta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2020 11:13

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, nüfusun yüzde 40’ının koronavirüse karşı riskli grupta olduğunu açıkladı. Spahn vakaların bu hızla artmaya devam etmesi durumunda sağlık sisteminin zorlanacağı uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

BILD gazetesine konuşan Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, “Eğer bir aksilik çıkmazsa, gelecek yıl başından itibaren aşı yapmaya başlamayı planlıyoruz. Almanya, Japonya’dan sonra dünyanın en yaşlı nüfusa sahip ikinci ülkesi. 60 yaşın üzerinde 23 milyon Alman vatandaşı var. Nüfusun yüzde 30 ile 40’ı riskli grupta. Biz bir refah ülkesiyiz ve bunun getirdiği hastalıklar şeker, yüksek tansiyon, yüksek kilo, bunların hepsi risk faktörü” diye konuştu.

6 BİNİ AŞARSA
Aşıyı seyyar aşı ekiplerin yapacağını söyleyen Sağlık Bakanı Spahn, “Seyyar aşı ekibi hastanelere, huzurevlerine giderek isteyene aşı yapacak. Öncelik sıralamasını aşı hakkında daha fazla bilgi sahibi olunca yapabileceğiz. Eğer günlük 20 bin yeni vakadan yüzde 2’si tedavi için yoğun bakıma yatarsa, günde 400 hasta eder. Eğer yoğun bakımda tedavi ortalama 15 gün sürerse, 6 bin eder. Biz yoğun bakımda tedavi gören 6 bin hasta sayısını göreceğiz. 6 bini bizim sağlık sistemimiz kaldırır. Ama ondan sonrasında zorlanır. Eğer yoğun bakım üniteleri dolup taşarsa, o zaman geç kalmış oluruz” dedi.

Haberin Devamı

SOSYAL TEMASTAN UZAK DURUN
Sağlık Bakanı Spahn virüsün yayılmasını önlemek için sosyal temastan kaçınılmasının önemini vurguladı ve “Virüs insanların bir araya geldiği yerde yayılıyor” diye konuştu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!