‘Almanya için nimetiz!’

Güncelleme Tarihi:

‘Almanya için nimetiz’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2024 12:02

Nürnberg’de 63 üyesiyle faaliyet gösteren Nürnberg/Kuzey Bavyera MUSİAD Şubesi, 8’inci Olağan Genel Kurul toplantısını, vekâletlerle birlikte 41 üyenin katılımıyla gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

KURAN-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Selim Sar, Avrupa Sektörler Başkanı Musa Aydın, Münih MÜSİAD Başkanı Feyruz Dursun’un hazır bulunduğu genel kurulun divan başkanlığını İlhan Postaloğlu ve yardımcılıklarını Emin Bayram ile Musa Aydın’ın yaptı. Faaliyet ve denetleme raporlarının okunmasının ardından oylama yapıldı. Geçen iki dönem başkanlık yapan Haluk Dokur, üyelerin oylarının hepsini alarak tekrar MÜSİAD Nürnberg/Kuzey Bavyera Başkanlığına getirildi. Yönetim kurulunun diğer üyeleri: Mustafa Oğuz, Mühibe Gürdoğan, Eyüp Yıldırım, Tahir Aksu, Halil Cesur, Kerim Hasırcı, Serdar Yılmaz, Murat Kudat, Tacettin Hürriyetoğlu, Samed Satır, İsmail Ağırbaş, Murat Sakancı, Mehmet Kış ve Şuayıp Çöl. Denetleme kuruluna ise, MÜSİAD Nürnberg’in eski başkanlarından Kadir Bozkurt, Emin Bayram ve İsmail Satır seçildi. Üyeler arasında görev dağılımı gelecek günlerde yapılacak ilk toplantıda belirlenecek.

‘Almanya için nimetiz’
‘BEN DEĞİL, BİZ OLARAK GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRMELİYİZ’
Güven tazeleyerek tekrar MÜSİAD Nürnberg/Kuzey Bavyera Başkanlığı’na getirilen Haluk Dokur şunları söyledi: “Türkiye düşmanlığından uzak çalışmalar yapan, kavgaları, kırgınlıkları bir kenara bırakan, ‘ben’ kelimesinden uzak durup ‘biz’ kelimesine ağırlık veren kişi ve kuruluşlarla birlikte çalışmalarımıza devam etmekten yanayız. Topluma faydalı projeler konusunda Türk iş insanlarının birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bulunarak güçlerimizi birleştirip lobi oluşturup Alman makamları tarafından daha dikkate alınmalıyız.”
‘Almanya için nimetiz’
‘MİSAFİR İŞÇİ OLARAK GELEN AİLELERİN BAŞARILI ÇOCUKLARIYIZ’
Dokur sözlerini şöyle sürdürdü: “Almanya’ya 63 yıl önce gelen ailelerin çocukları olarak bizler genç nüfusu bitmek üzere olan Almanya için bulunmaz nimetiz. Bizler bu ülkede ana dilimizi, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi dinimizin gereklerini yerine getirerek sorun yaratmadan yaşayan her konuda bu ülkeye katkı sunan misafir işçi olarak gelen ailelerin başarılı çocuklarıyız. Bizim çocuklarımız da, Avrupa’da spor, siyaset, ekonomi, bilim dünyası dahil her alanda çok büyük başarılar gösteriyor.”
‘Almanya için nimetiz’
‘BAŞARILI TÜRK GİRİŞİMCİLERİMİZ ÇOĞALIYOR’
“Almanya’yı bırakın dünyada bile lobi oluşturamıyoruz. Bilinmesi gereken bizler iyi bir lobi oluşturursak, kuvvetli görünürsek, tek yürek tek bilek olursak bize herkes kapılarını açmaya devam eder. Bir elin nesi iki elin sesi var boşa söylenmemiş. El ele omuz omuza vererek bu yolda ilerlememiz lazım. Gençlerimiz sokakta. İş adamlarıyız diyoruz ve elimizdeki imkânları neden bu gençlerimize kullanıp geleceği iyi olan meslek sahip gençlerin sayısını neden çoğaltamıyoruz. Bizden sonra gelen Suriyeliler bile birlikte hareket etme yönünü arıyor. Biz de Müslümanız ve Suriyelilerden daha milliyetçiyiz” diyen Dokur, Almanya ile Türkiye arasındaki ticari ortaklığın önemine de değindi. Dokur, “Almanya, Türkiye’nin ticaret ortakları arasında görüyoruz. Türkiye ve Almanya’daki MÜSİAD üyesi insanlarımız birlikte yapacakları ortak çalışmalar sonunda Türkiye-Almanya köprüsünü güçlendirmiş oluruz. Üyelerimizin de desteğiyle, Almanya’daki Türk toplumunun tamamını ilgilendiren alanlarda daha koordineli ve etkili çalışma yapılmasını umut ediyoruz. Yaptığımız girişimlerle açılmayan Bakanlık, Ticaret ve Sanayi Odası, Belediye gibi önemli kurumların kapılarını açıp içeri girdik. Bizler Akıncılardan geliyoruz ve bir defa bir kapıdan adımımızı içeri atınca devamını getirmeyi başarırız. Bize kapılarını açan kurum ve kuruluşlarla ilişkilerimizi devam ettirerek başarılarımıza yenilerine dahil etmek için çalışmalarımızı hızlandırmalıyız” dedi.
‘Almanya için nimetiz’
DÜNYANIN HER YERİNDE BİZ VARIZ
Toplantıda konuşan MUSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Selim Sar da şunları söyledi: “Sizler büyük bir camianın ferdisiniz ve bundan istifade etmeniz her türlü arzumuzdur. MÜSİAD her koşulda doğduğu topraklar için değer üreten, eğitimi önceleyen, bölgesindeki ekonomiye yön veren bir vizyonla ilerliyor. Bu vizyon doğrultusunda Almanya ve Avrupa genelinde faaliyet gösteren Türk girişimci, üretici ve yatırımcılarımızın yanındayız. Türkiye ve Almanya’daki MÜSİAD üyesi iş insanları ticari konularda daha fazla nasıl birlikte çalışma yapabilirler konusunda fikir alışverişi yapılacak toplantılar düzenlenecek.”
‘Almanya için nimetiz’
MÜSİAD EŞ ZAMANLI İFTAR PROĞRAMI DÜZENLEYECEK
Sar konuşmasına şöyle devam etti: “11’i Almanya’da olmak üzere Avrupa’da 26 noktada şubemiz var. Şubelerimiz tarafından 16 Mart’ta eş zamanlı şekilde gerçekleşek iftar programına, Genel Başkanımız zoom ile bağlanacak. MÜSİAD sadece iş adamlarının derneği değil. Siyasal, sosyal ve ekonomik alanda network oluşturduğumuz büyük alan içerisindesiniz. Bizim bir araya geldiğimiz, kaynaştığımız, alıcıların ve satıcıların buluştuğu Avrupa ve dünyanın farklı ülkelerinde büyük faaliyetler organize ediyoruz. Bunların bir tanesi de Avrupa Genel İdare Kurulu (AGİK) toplantısını 3-6 Ekim 2024’te Nürnberg’de gerçekleştirecek. Kasım ayında düzenlenecek EXPO fuarına hepiniz davetlisiniz. 3-11 Mart 2024 tarihlerinde Sudi Arabistan’da düzenlenecek Uluslararası İş Formu (IBF) için Riyad ve Cidde’ye 3 uçakla iş adamları çıkarması yapılacak.”
‘Almanya için nimetiz’

 

BAKMADAN GEÇME!