‘Almanya, Gazze’yi görmezden geliyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Almanya, Gazze’yi görmezden geliyor’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2024 11:36

Almanya’nın Köln kentinde Gazze için destek mitingi düzenlendi. Çoğunluğu Alman 300 kadar protestocunun Hansaring’den başlattığı yürüyüş Dom Katedrali önünde yapılan konuşmalarla sona erdi.

Haberin Devamı

KÖLN’deki gösteride Filistin ve Gazze’de İsrail tarafından işlenen insanlık trajedisi protesto edildi. Almanya’nın finans desteğiyle İsrail’in Gazze’yi bombaladığını belirten protestocular, ateşkes sağlanarak Gazzelilerin özgür bırakılmasını istedi, “Gazzelilerle oyun oynamayın” diye slogan attı. Gösteride taşınan dövizlerde “Alman parası, Alman silahı tüm dünyada öldürüyor”, “Antisemitik değilim ama soykırıma karşıyım”, “Gazze’deki 26 bin ölü, oyun değil korkunç bir gerçektir”, “Nazi Almanya’sında ne yapıldığını düşünüyorsan, bugüne bakabilirsin” ifadeleri yer aldı. Filistin yanlısı gösteriye, 6-7 kadar İsrail yanlısı da aynı meydanda İsrail bayrakları ile karşı gösteri düzenledi. Sadece tek bir İsrail taraftarının “Ya özgürlük ya Hamas” ifadeleri taşıyan bir pankart açtığı görüldü. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteri olaysız sona erdi. Hürriyet’e konuşan göstericilerden bazıları ise şunları söyledi:

‘Almanya, Gazze’yi görmezden geliyor’

Haberin Devamı

‘ARTIK YÜREK DAYANMIYOR’
Yana Javersek: “Bugün buraya Filistin’e destek için geldim. Çünkü ülkem kesinlikle orada yaşananları buraya doğru bir şekilde aktarmıyor ve hatta görmezden geliyor. Artık buna yürek dayanmadığı için en azından buraya gelip bizimle aynı ve eşit düşünen insanlarla birleşip sesimizi yükseltmek mecburiyetinde kaldık.”

‘Almanya, Gazze’yi görmezden geliyor’

‘KATLİAMI ONAYLIYORLAR’
Julian Becker: “Her gün sosyal medyaya girdiğimde sadece ölü çocukları görüyorum. Buna yürek dayanmıyor. Dayanamadığım için de bugün buradayım ve onlara destek için katılmak zorunda hissediyorum kendimi. Özellikle Alman olduğum için. Çünkü maalesef Almanların çoğu bu olayı onaylıyor. Katliam olduğunu reddediyorlar ve hatta İsrail’i haklı buluyorlar. Onlar bu olaylara bakmadıkları için ben daha çok bakmak ve katılmak zorunda hissediyorum kendimi. Ve bu yüzden bugün buradayım.”

‘Almanya, Gazze’yi görmezden geliyor’

Haberin Devamı

‘DOĞRULARI ANLATMAK İÇİN GELDİK’
Rojda Sönmez: “Bugün buraya din kardeşlerimi desteklemek için geldim. Biliyorsunuz ki, artık günleri değil, ayları sayıyoruz. Şu an beşinci aya girdik katliamda. Ama Almanya bunu kesinlikle bu şekilde dile getirmiyor. Bu sebeple biz de sokaklara çıkıp insanlara doğruları anlatmaya çalışıyoruz ki, herkes orada neler yaşandığını bilsin, öğrensin. Lütfen nerede doğrular varsa onları araştırın, dikkat edin ve doğru bilgileri edinin.”

‘Almanya, Gazze’yi görmezden geliyor’


‘İNSAN HAKLARI HERKES İÇİN VAR’
Filora Krahn: “Filistinleri desteklemek için, insanlık adına buradayım. İnsan hakları dünyadaki bütün insanlar için geçerlidir. Bundan emin olduğumuz için buradayız.”
‘Almanya, Gazze’yi görmezden geliyor’

‘Almanya, Gazze’yi görmezden geliyor’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!