Almanya’daki ilk Aile Ataşeliği açıldı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’daki ilk Aile Ataşeliği açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 11:42

Almanya’da ilk Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği, Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda açıldı.

Haberin Devamı

Açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Müsteşar Nesrin Çelik, Müşavir Raci Mazı, Düsseldorf Başkonsolosu Alaattin Temür ve Hemer Gençlik, Aile ve Yaşlı Dairesi Genel Müdürü Ertunç Deniz katıldı.

Ataşeliğin görevlerinin ve çalışma yönteminin zaman içinde oluşacağını belirten Nesrin Çelik, “Türk ailelerinin gerek aile içi iletişimde gerek çocuklar ve gençlerle olan sorunlarında, ya da kurumlarla dil yetersizliği yüzünden karşılaştığı sorunlar olduğunu tespit ettik ve ailelere danışmanlık, eğitim desteği konusunda destek olunabilir diye düşündük. Ayrıca çocukların aileden alınması Alman ailelere verilmesi, bakıcı aile sorunu gibi yaygın bir şikayet var. Bu konuda da ailelere destek olunabilir diye düşünüyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yurt dışında biri Berlin’de müşavirlik olmak üzere altı temsilcilik düşünülüyor.

Bu amaçla ilk temsilcilik Düsseldorf’ta açıldı. Ataşe atanana kadar yeni açılan Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği’nin çalışmalarını Fikret Yaman yürütecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!