Yasa onaylandı: Almanya bunu yapanları vatandaşlıktan atacak

Güncelleme Tarihi:

Yasa onaylandı: Almanya bunu yapanları vatandaşlıktan atacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2019 11:15

Almanya uzun süredir tartışılan yasa tasarısını bakanlar kurulunda onayladı. DEAŞ militanlarını odak noktasına alan ancak PKK’yı da kapsayabilecek yasa tasarısına göre yurt dışında bir terör örgütü safında çatışmalara katılan çifte vatandaşlar, Alman vatandaşlığından atılacak.

Haberin Devamı

ALMANYA İçişleri ve Adalet Bakanlığı’nın iş birliği içinde hazırlanan yasa tasarısı, bakanlar kurulunda onaylandı. Yurtdışında bir terör örgütü safında çatışmalara katılan çifte vatandaşlar Alman vatandaşlığını kaybedecek. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, yasa tasarısının DEAŞ bölgesinde terör örgütüne katılmak ve destek vermek isteyenler için caydırıcı bir sinyal olacağını belirterek değişikliğinin geriye dönük geçerli işletilmeyeceğini, reşit olmayanları da kapsamayacağını söyledi. Yürürlüğe girdikten sonraki vakalar için uygulanacak tasarı şu anda Suriye ve Irak’ta tutuklu bulunan çifte vatandaş DEAŞ mensuplarını da kapsamayacak.

Yasa onaylandı: Almanya bunu yapanları vatandaşlıktan atacak

Haberin Devamı

PKK MİLİTANLARINI KAPSIYOR MU
Almanya’da terör örgütü listesinde bulunan ve Almanya’dan militan devşiren terör örgütü PKK saflarında çatışmalara katılan çifte vatandaşlar da Alman vatandaşlığını kaybedebilecek. Federal İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sören Schmidt, konuyla ilgili şunları söyledi: “Biz özellikle Selefi potansiyeli ve DEAŞ’ı odak noktası alarak bu düzenlemeyi hazırladık. Ama şu da çok açık. Artık kapı açıldı. Burada kişinin durumu incelenecek. Somut olarak yurt dışında bir terör örgütü safında çatışmalara katıldığını, yurt içi ve dışındaki tüm delilleri güvenlik birimleri değerlendirmeye alacak. Video görüntüleri, tanık ifadeleri delil olarak kullanılabilecek.
Tek bir terör örgütüne odaklanmıyoruz. Suçlanan kişiye yönelik somut suçlamalar neler? Nasıl, kimin için, hangi araçlarla ve hangi durumda çatışmaya katılmış? Suçlamalarda bir terör örgütüne üye olmak kriter olabilir. Ama aynı zamanda çatışmalara katılmış olması da gerekir.”

 

BAKMADAN GEÇME!